FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-28

Csendes éles... - Leitz formatizáló körfűrészlapok

A laminált forgácslapok feldolgozása a bútoripar számára mindig is nagy kihívást jelentett. Az egyre ellenállóbb felületű laptermékek méretre vágása során a fűrészlapok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A gyártók igényeit követve a Leitz továbbfejlesztette az FZ/TR formatizáló körfűrészlapjait, melyek magas termelékenység mellett biztosítják a kipattogzásmentes vágásfelületet.

 

Az új kialakítású HW lapkás FZ/TR Premium formatizáló fűrészlapok speciális fogárok-kialakításuknak és lézermegmunkálással készített feszültségmentesítő zónáiknak köszönhetően hosszabb élettartamot és csendesebb lapfutást biztosítanak. A feszültségmentesítő mintázat további 3 dB(A) zajszintcsökkenést eredményez, mint a korábbi 10 mm-es fogmagasságú FZ/TR kialakítású fűrészlapjaik. A fűrészlapok zajkibocsátása további 1,5 dB(A)-el javul, ha az opcionálisan kérhető kisebb, 7,5 mm-es fogmagasságú fűrészlapot választjuk. A fűrészlap zajszintje mellett a speciális mintázatú feszültségmentesítő zónák stabilabb lapfutást is eredményeznek, ami további jótékony hatással van a felületi minőségre.

 

Az új körfűrészlapok hatékonysága az éltartósság terén is megmutatkozik. A keményfém lapkák átlagosan 30%-kal többszöri élezést is biztosítanak. A 10 mmes fogmagasságnál az élezések száma 12-ről 15-re változott, míg ez a szám a 7,5-mm-es változatnál figyelemre méltó módon, 8 élezési lehetőségről emelkedett meg. Ezen túlmenően az új kialakítású forgácstér kiküszöböli a nagy előtolási sebességű megmunkálás mellett is az árok eltömődését, ami a lap beégéséhez, korai tönkremeneteléhez vezetne.

 

A Leitz 6-os lexikonjában folyamatosan nyomon követhetők a legfrissebb fűrészlapfejlesztések. Jelen pillanatban három minőségi osztályban kínálják lapjaikat, ezek közül kiemelkednek a prémiumminőségű termékek, melyek kiválóan alkalmazkodnak a magas felhasználói igényekhez.

 

További információ:

Leitz Hungária Szerszám Kft.

2030 Érd, Kis-Duna u. 6.

Tel.: (23 ) 521-900

 

Forrás: faipar

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.