FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-08

Sárospatakon teleltek az ÉSZAKERDŐ rajzmadarai

Április közepéig még látható Sárospatakon, a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Karán a Kedvenc madaram rajzpályázat legszebb alkotásaiból létrehozott kiállítás. Az ÉSZAKERDŐ ZRT. által tavaly meghirdetett pályázat nem várt érdeklődést hozott, 3400 alkotást küldtek el az általános iskolások.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből volt érdeklődés, hanem az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek rajzok. Szentgotthárd, Siklós, Szombathely, Szigetvár - csak néhány azon települések közül, ahonnan gyerekek neveztek a versenyre. Külön öröm, hogy nemzetközivé vált a megmérettetés, hiszen Szlovákiából és Szerbiából is kaptunk képeket. A főiskolán végül közel nyolcszáz alkotást állítottunk ki, a különleges technikával készült képek mellett a bagoly-rajzok legszebbjeit csodálhatják meg az érdeklődők a földszinti folyosón és a nagyteremben.

A tárlat megnyitását az Erdőpedagógiai Csoport által szervezett "Erdőpedagógia a fenntarthatóságért" elnevezésű programsorozatra időzítettük. A rajzokon keresztül a tanítószakos, erdőpedagógiát tanuló hallgatók bepillantást nyerhetnek a kisdiákok madarakkal, és természettel kapcsolatos élményeibe.

A program során kialakult kapcsolatoknak köszönhetően az érdeklődő hallgatók tavasszal ellátogatnak az ÉSZAKERDŐ ZRT. erdészeti erdei iskoláiba. Így alkalmuk nyílik arra, hogy megismerkedjenek az erdőpedagógia gyakorlati feladataival, nehézségeivel, örömeivel és egyúttal tájékozódhatnak az intézmények jelenlegi helyzetéről is.

A Sárospatakon kiállított rajzok egyébként az erdei iskoláinkat fogják majd díszíteni - mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ ZRT. humánpolitikai osztályvezetője.

Forrás: ForestPress

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.