FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-18

Erdészeti és vadászati klaszter első tagtoborzása

Százötven hazai és ugyanennyi szlovákiai tag képviseletét célozta meg a Vadászati és erdészeti klaszter, amelynek első toborzóján mintegy hatvanan vettek részt Salgótarjánban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Pintér Zoltán, a határon átnyúló projekt menedzsere az MTI-nek elmondta: a hat klaszteralapító, az Ipoly Erdő Zrt., a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szent István Egyetem, szlovák oldalon pedig a Nagykürtösi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a zólyomi Erdészeti Centrum, továbbá a Szlovák Állami Erdészet február közepén kötött szerződést, amelyben állapodtak, hogy a jövőben vadászati, biomassza és ökoturisztika tagozatokba szerveződve végzik majd munkájukat.

 

Az állami tulajdonú erdőket gondozó Ipoly Erdő Zrt. külsős szakértőjeként is hozzátette: az állami erdészeteknek a határ mentén korábban is voltak intézményesített kapcsolataik egymással, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy ezt a magánerdő-tulajdonosokkal is bővítsék. Az első tagtoborzón hangsúlyozta: százötven hazai és ugyanennyi szlovákiai partnerrel számolnak. A klaszterükbe a belépés ingyenes, a közös marketing és egyéb lehetőségeket az Európai Unió határon átnyúló programjából hat évig finanszírozzák - ezzel is segítve a kisebb erdőbirtokosságokat, vadásztársaságokat, illetve ökoturisztikai szolgáltatókat.

Milan Szarvas, a zólyomi Erdészeti Centrum képviselője az MTI-nek kifejtette: a klaszter keretében olyan speciális ökoturisztikai kínálatot szeretnének nyújtani Besztercebánya és Nyitra megye, valamint magyar oldalon Nógrád és Pest megye térségében, amelyben mindkét oldalon az erdei iskolákra, erdész és vadászházakra építve mutatnák be a vidék természeti értékeiket.

 

Forrás: MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.