FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-20

NYÍRERDŐ Zrt. - 800 közfoglalkoztatottnak ad munkát

800 embernek ad munkát a NYÍRERDŐ Zrt. a március elején indult közfoglalkoztatási programban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 58 településéről 341 fő, míg Hajdú-Bihar megye 30 településről 459 fő talál napi nyolc órás munkát az állami tulajdonú erdőkben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A létszámfelvétel folyamatosan, a tervezett munkákhoz igazodva történik, március közepéig több mint 730-an kezdtek el dolgozni. A szeptember végéig tartó program 594 millió forintos költségét a Belügyminisztériumtól kapott támogatás fedezi. Az erdőgazdaság az elmúlt esztendőkben is rendszeresen részt vállalt a közfoglalkoztatásban, 2010 óta több mint 3000 ember vett részt a programjainkban  - tájékoztatott Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.


Szalacsi Árpád - vezérigazgató, Fotó: Greguss László Géza

A hagyományokhoz híven idén is minden egységünkben dolgoznak közfoglalkoztatottak. A NYÍRERDŐ Zrt. Szabolcsban öt (Nyíregyháza, Baktalórántháza, Nyírbátor, Nyírlugos, Fehérgyarmat), a szomszéd megyében pedig négy (Debrecen, Gúth, Hajdúhadház, Haláp) erdészettel működik. Ezeken túl Nyírbátorban egy fafeldolgozó is üzemel. A programhoz oktatás is kapcsolódik: harmincan motorfűrész-kezelő-, ötvenen faiskolai munkás-, nyolcvanan pedig növényvédelmi képzésen vehetnek részt. A képzéseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ szervezi.

 

A közfoglalkoztatottak az erdőművelési, erdőkezelési munkákon kívül vágástakarításokban dolgoznak, erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását és kijelölését végzik el, közjóléti eszközöket újítanak fel. Parlagfű és más gyomnövények irtásában vesznek részt, szemetet és hulladékot gyűjtenek. Fontos feladatokat látnak el a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációjában, határjelek karbantartásában és tűzpászták készítésében is - foglalta össze Szalacsi Árpád.

 

Forrás: Nyírerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.