FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-12

Tűzifa Udvar avatás az EGERERDŐ Zrt-nél

Ünnepélyes keretek között, április 9-én került sor az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. beruházásában megvalósult, az Észak-Magyarországi régióban elsőnek tekinthető Tűzifa Udvar átadására. A fejlesztések a társaság Eger-Felnémeti telephelyén valósultak meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A tűzifa udvar újszerűsége, annak komplex termék választékában rejlik, hiszen itt egy helyen megtalálható és megvásárolható az erdei fás szárú biomasszából előállított szinte valamennyi energetikai választék a hengeres tűzifától, a darabolt-hasított tűzifán, a faaprítékon, és a fabriketten át a fapelletig.

A társaság 2011-ben döntött úgy - érzékelve a tűzifa piacon mutatkozó átstrukturálódást - hogy a lakossági, közületi és viszonteladói igények minél magasabb színvonalon történő kiszolgálása érdekében megvalósítja ezt a fejlesztést.


A beruházás során első ütemben kialakításra került egy közel 300 m2 alapterületű apríték tároló szín, mely mintegy 200 tonna faapríték befogadására és tárolására alkalmas. Ez a tároló kapacitás hamar szűkösnek bizonyult, ezért 2012-ben megépítésre került a második, 700 m2 alapterületű, mintegy 1000 tonna apríték tárolására alkalmas fedett szín is. Az építkezésekkel egy időben megvalósult a telep térburkolása, csapadékvíz elvezetése is 3500 m2-es térrészen, ezzel biztosítva a megfelelő, időjárástól független környezetet az itt folyó munkák számára.

Az építés jellegű projektelemek mellé eszközbeszerzések is párosultak. Ezek közül ki kell emelni a JENZ típusú mobil aprítógépet, mellyel éves közel 30.000 tonna faaprítékot tud előállítani a társaság. A telepen belüli anyagmozgatás céljából beszerzésre került egy MERLO MULTIFARMER típusú teleszkópos homlokrakodó is. A darabolt hasított tűzifa igények kiszolgálására első ütemben egy POSCH S350 típusú, majd ezt követően egy BINDENBERGER 520E típusú daraboló-hasító gép került telepítésre.

A vevői igények teljes körű kiszolgálása érdekében telepítésre került egy hídmérleg is, a hozzá tartozó informatikai rendszerrel együtt.

Az EGERERDŐ Zrt szándékai szerint, a tűzifa udvar kialakításával egy olyan logisztikai központ jött létre, mely elősegíti a társaság által kezelt erdőkből, fenntartható módon kitermelt fa, vevőkhöz, felhasználókhoz való magas színvonalon történő eljuttatását és a vevői igények maradéktalan kielégítését.

Az igények további növekedésével is számolva lehetőség van a telephely további bővítésére és fejlesztésére is.

A beruházással kapcsolatosan fontos még kiemelni, hogy a közhiedelemmel ellentétben a magyarországi erdőkből kitermelt fa mennyisége alatta marad a tartamosan kitermelhetőnek. Az erdő, mint nemzeti erőforrásunk, minél jobb - tartamosságot biztosító - kihasználása közérdek. A mellett, hogy a tűzifa fűtőérték arányos ára alatta van az import gázénak, aki Magyarországon legálisan kitermelt tűzifát vásárol, magyar adóbevételeket és munkahelyeket támogat.


Küzdj a klímaváltozás ellen: ültess fát, használj fát!

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.