FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-17

Belga bútorgyár teremt munkát Nógrádban

A Sinia Bútorgyártó Kft. új üzemet hoz létre Bátonyterenyén az ipari parkban 1,7 milliárd forintos beruházásban, a saját fejlesztésű bútorok gyártását 2014 áprilisában kezdik meg és 150 embert foglalkoztatnak a Nógrád megyei városban - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Joost Vandendriessche, a belga tulajdonú cég ügyvezető igazgatója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Bíró Tivadar, a cég általános igazgatója elmondta: a Sinia Kft. jelenleg a salgótarjáni ipari parkban működik, és mivel ott nincs lehetőség a telephely bővítésére, a most épülő bátonyterenyei ipari parkban fejlesztenek.

A földterület megvásárlása, az építkezés, az új ülőbútor család gyártásához kapcsolódó 98 gyártóberendezés és a szoftver összköltsége 1,7 milliárd forint, ehhez 44 százalékos támogatást nyertek a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.

A próbagyártást 2014 márciusára, az üzemszerű működés kezdetét áprilisra teszik.

A jelenleg 225 főt foglalkoztató Sinia Kft. 1999-ben kezdte meg működését Salgótarjánban, 2012-ben már 3,6 milliárd forint árbevételt ért el. A gyár bőr- és szövet foteljeit és ülőgarnitúráit Nyugat-Európába, döntően a Benelux államokba és Franciaországba exportálja. A kft. alapítása óta saját fejlesztő részleggel rendelkezik. (FATÁJ kiegészítés: a vállalkozás a termelése 98-99%-át exportálta 2008-2011 között. A vállalkozás 2010-ben a 8. legnagyobb hazai bútorgyártónak számított.)

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón a megye 2002-2010 közötti adatait elemezve kiemelte, hogy 2003-tól stagnál a GDP, Nógrád az összes többi megyétől is lemaradásban van. Ez jelentkezik a foglalkoztatási rátában is, ami 2010-re 40 százalék alá esett, mindezzel párhuzamosan pedig egy viszonylag konszolidált 2002-es helyzetből 2010-re a legrosszabb munkanélküliségi mutatókkal rendelkezett Nógrád. Ezért 2010-ben nem is lehetett mást kitűzni, mint a tartós megélhetést biztosító munkahelyteremtést, ehhez pedig már a kormányzattól is megkapják a támogatást - tette hozzá.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere is azt hangsúlyozta, hogy a választásokon prioritás volt a munkahelyteremtés.

2014-ben másik két cég, az FR3-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. és a Meldetechnik Kft. is megkezdi a gyártást az ipari parkban, ők 37 embernek adnak munkát Bátonyterenyén.

Forrás: MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.