FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-19

NYÍRERDŐ Zrt. - több mint 120 ezer mázsa szociális tűzifa

Közel 13.500 köbméter vagyis több mint 120 ezer mázsa szociális tűzifát juttatott el az elmúlt hónapokban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei önkormányzatokhoz a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Társaságunk 125 önkormányzattal kötött szerződést a tavaly novemberben meghirdetett program során. A települések erre a célra - belügyminisztériumi rendelet alapján - kiegészítő, vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak. A program eredetileg december elejétől február közepéig tartott volna, de a Belügyminisztérium másfél hónappal meghosszabbította. A kedvezőtlen időjárás miatt ugyanis a letermelt tűzifa egy részét nem lehetett megközelíteni, így annak elszállítása is nehézséget okozott. - mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 

Átlagosan több mint 100 köbméter tűzifa jutott egy-egy településre. 300 köbméternél többet Aranyosapáti, Fülöp, Kántorjánosi, Nyíracsád és Nyírbéltek igényelt. A másik véglet Folyás, Győröcske, Nemesborzova és Tákos volt - ezek a községek 20 köbméternél kevesebbet vásároltak.  Összességében elmondható, hogy az idei mennyiség több mint a duplája annak, amit az egy évvel ezelőtt meghirdetett szociális célú tűzifaprogramban vettek meg az erdőgazdaságtól a térségi önkormányzatok.

 

A NYÍRERDŐ Zrt. menedzsmentje és dolgozói szívükön viselik a szociálisan rászorulók helyzetét, lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni a térségben élőkön. Állami tulajdonú erdőgazdálkodóként például a Magyar Katolikus Egyház, a Baptista Szeretetszolgálat, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye és a Nyíregyházi Kisebbségi Önkormányzat részére is biztosítottunk kedvezményes áron tűzifát az elmúlt hónapokban - hívta fel a figyelmet Szalacsi Árpád.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.