FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-24

Faipari Szaktanárok V. Országos Konferenciája volt április 18-án Sopronban

Élénk érdeklődés kísérte az NymE Faipari Mérnöki Kara, és a FATE Oktatási Bizottsága által közösen szervezett konferenciát, mely Sopronban a Ligneum Látogatóközpontban volt. Közel 40 szaktanár és iskolaigazgató vett részt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara, és a Faipari Tudományos Egyesület Oktatási Bizottsága szervezésében április 18-án Sopronban a Ligneum Látogatóközpontban megrendezésre került konferencián közel 40 szaktanár és iskolaigazgató vett részt. Három szakmai előadás és egy beszámoló szerepelt a programban.

 

 

"Aktualitások a szakképzésben"címmel Kakusziné Körtvélyesi Anikó fejlesztő referens, Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától a szakképzés átalakításáról fejtette ki a kamara véleményét. A szaktanárok véleménye több esetben eltért a kamarai elképzelésektől. A felmerült kérdésekre az előadás után rögtön választ kaphattak a jelenlevők.

Dr. Dobszay Ambrus, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, Tartalomfejlesztési és Módszertani Központjának igazgatója "Kerettantervektől a helyi tantervekig" című előadásában a Nemzeti alaptantervről, azon belüli mozgáslehetőségekről, a 2013 március 1-jén megjelent új kerettantervekről és a 51/2012 számú EMMI rendelet fontosabb mellékleteiről tartott előadást,  amelyben sok új lehetőségre hívta fel a tanárok figyelmét.

"A tanfelügyelet bevezetésének előkészületei"-t Szakál Ferenc Pál Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-fejlesztési Főosztályának vezetője ismertette. Bemutatta a tanfelügyeleti rendszer felépítését, és működését. Az ellenőrzés folyamatát, amelynek része lesz a pedagógus, az intézményvezető és az intézmény ellenőrzése. Mindezt 5 évente fogják elvégezni, az ismertetett szempontok szerint.  Ezt az előadást kísérte a leghevesebb vita, ahol a tanárok sok ponthoz fűztek véleményt és kérdést, amelyre rögtön választ is kaptak az előadótól.

 

Az Euroskills nemzetközi versenyen való részvételünkről és a szép szakmai sikerekről tájékoztatta a jelenlévőket Babanecz Csaba Euroskills főszakértő-helyettes (Faipari technológiák versenyszám), majd az aranyérmes versenyzők kaptak szót.

 

Az előadások és ebéd után még kötetlen beszélgetések formájában folytatódott a program, a jelenlévők megnézték a versenyzők munkáit is. A részt vevők nagyon hasznosnak ítélték meg a konferenciát és kérték, hogy legyen évente legalább egyszer ilyen konferencia, valamint legyen kívánságfelmérés előtte, hogy még alaposabban ki lehessen tárgyalni egy-egy részterület is.

Dr. Gerencsér Kinga

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.