FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-13

"Muzsikál az Erdő" Fotópályázat 2013.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány, valamint a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület fotópályázatot hirdet a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvény-sorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából. Határidő: június 5.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány, valamint a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület  fotópályázatot hirdet a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvény-sorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából.
Minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A "Muzsikál az erdő" alapgondolata a fenntarthatóság megvalósításának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. A fenntarthatóság csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját - társadalom, gazdaság, környezet, művészetek - összehangoljuk, harmonizáljuk. Ez a jövő útja, ez a "Muzsikál az erdő" jövőképe.

A "Muzsikál az erdő"- Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene segítségével. A művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme. Helyi közösségépítés a helyi közösségek összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.
A rendezvénysorozat 9 napos, minden nap más-más település köré szerveződik a rendezvény, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Kivisszük az embereket az erdőbe.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan alkotásokat várunk, amelyekben tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a fenti gondolatok.

 

A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban jpg. formátumban kell elkészíteni. Egy alkotó maximum 10 db. alkotást küldhet be. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, email címét, telefon elérhetőségét. Ezen kívül a fotót is köteles jelölni a következők szerint: Pl. Kiss János Pásztó. A kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KiJaP_Erdeinyug.01.jpg Ezt a jelölést a címjegyzéken is köteles feltüntetni, illetve a fotó teljes címét azon a soron.

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni:  homoga.jozsef@gmail.com
A művek beküldési határideje: 2013. június 05.

 

Zsűri: Az alkotásokat neves fotóművészekből álló szakmai zsűri bírálja el.
Díjazás:Az arra érdemes alkotásokból a 10. jubileumi Muzsikál az Erdő rendezvénysorozatán kiállítást szervezünk, illetve felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, illetve a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

Az alkotásokat az alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, s azok utána az alapítvány tulajdonában maradnak, amik a későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek.

 

Jelentkezés, információ:

Homoga József homoga.jozsef@gmail.com

Szabó Lajos muzsikal@aktivi.hu  30/2981302; 

www.muzsikalazerdo.hu

 

Pásztó, 2013. május 9.

 

Szabó Lajos elnök sk.                                    Homoga József elnök sk.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.