FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-14

Környezettudatos energiahatékony épület - kutatás

Az Új Széchenyi Terv keretében, Környezettudatos energiahatékony épület címmel kutatás-fejlesztésére nyert közel 681 millió Ft-os támogatást a Nyugat-magyarországi Egyetem. A 2012. szeptember 1-én indult és 2014. december 31-ig tartó projekt célja a fa és a falapú anyagokhoz kapcsolódó CO2 megtakarítás és fa és cellulóz alapanyagok alkalmazása esetén a szénmegkötés kutatása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A projektet az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 100%-os támogatással valósítja meg a Nyugat-magyarországi Egyetem két konzorciumi partner - az ERTI és az ÉMI - bevonásával. A projektről a konzurciumi partnerek közös sajtótájékoztatón (a Ligneum Látogatóközpontban - FATÁJ szerk.) adtak tájékoztatást a sajtó munkatársainak.

 

Lakókörnyezetben nehezebb kezelni az energia felhasználását, mint ipari környezetben. Ezért is pályázott energetikai fejlesztésre és energetikai kutatások indítására az NYME, utalt a "Környezettudatos energiahatékony épület" elnevezésű projektre, annak szakmai vezetője prof Divós Ferenc. Az elnyert, több mint 680 millió forintos támogatást az Új Széchenyi Terv biztosítja.

 

A nyitókonferencián elhangzott, a programban kiemelten kezelt terület az energiahatékonyság, a környezettudatosság, és ezek által a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálása. Az EU 2020-as direktívája is előírja, hogy 20 százalékkal csökkenteni kell az üvegház hatású gázok kibocsátását. Az Egyetem, az Erdészeti Tudományos Intézet és az Építésügyi Minőségellenőrzési Innovációs Nonprofit Kft. szakembereiből felálló konzorcium például azt vizsgálja, hogy a faanyag hogyan köti meg a levegőben lévő szén-dioxidot.

A cél tehát a fa, és a fa alapú építőanyagokhoz kapcsolódó szén-dioxid-megtakarítás, illetve a fa és a cellulóz alapanyagok alkalmazásánál fellépő szénmegkötés kutatása.

A pályázat 2014. végén zárul.

 

Forrás: Soproni Hírek

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.