FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-22

Szerszámismeretből is jelesre vizsgáztak

Az utánpótlás legjobbjai mérhették össze tudásukat Sopronban a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny országos döntőjén. A 15 versenyző csapat diákjai közül az első helyezést a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata nyerte el, így a három diák: Horváth Péter, Benkő Balázs, Tóth Krisztián és kísérő tanáruk, Sanda András tanulmányútra utazhat Riedauba a Leitz ausztriai anyacégéhez.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A dicsőség mellett az idén szintén az első helyezett csapat nyerte a Leitz Hungária Szerszám Kft. különdíját is. A különleges utazási élményt megérdemelt tudásukkal vívták ki a versenyzők, a különdíjat pedig az épületasztalos feladatban elért kiemelkedő teljesítményükért kaphatták meg.

 

A Leitz Hungária Szerszám Kft. részéről Kala Tibor egy szerszám-összeállítási feladattal várta a versenyző csapatokat. A diákoknak egy 68 mm-es tok alsó csapos darabjának szerszámát kellett összefűzniük. Az összeállításhoz rendelkezésre álltak az asztalon elhelyezett különböző marószerszámok, távtartók és öt különböző szerszám-összefűzési rajz. Első lépésként be kellett azonosítani a bemutatóablakról a megfelelő összeállítási rajzot, ha ez ment, akkor már gyerekjáték volt a stilizált marótengelyre a megfelelő sorrendben összeállítani a marószerszámot. A feladatra 15 perc állt rendelkezésre. A különdíjat megszerző csapat kiemelkedő eredménnyel, mindössze 1 perc 43 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Ezzel magabiztosan nyerte el az épületasztalos feladatnak ezt a részét.

 

A felső-ausztriai Riedauban működik a Leitz-csoport legnagyobb termelési és forgalmazási vállalata. Az intenzív kutatás- és termékfejlesztés elengedhetetlen a versenyképes szerszámgyártáshoz.

Ezt felismerve a Leitz kialakított riedau-i központjában egy korszerű, vadonatúj, a jövő követelményeinek is megfelelő precíziós tesztgépet. A berendezés lehetőséget kínál a fejlesztés alatt álló szerszámok gyakorlati kipróbálására, tesztelésére, igazolva a fejlesztőmérnökök innovációs törekvéseit. A tanulmányút résztvevői így bepillantást nyerhetnek a Leitz kulisszatitkaiba is.

Forrás: faipar

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.