FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-24

Állami erdőgazdaságoknak a közjót kell szolgálniuk

Navracsics Tibor szerint az állami cégeknek a közjót, nem a magánjavakat kell szolgálniuk. A miniszterelnök-helyettes azon a sajtótájékoztatón beszélt erről Veszprémben csütörtökön, amelyen bemutatták a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2013-14. évi közjóléti fejlesztései és beruházásai című projektet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az állami cégek nemzeti vagyonnal gazdálkodnak, ezért sokkal szélesebb elszámolási kötelezettségük, sokkal mélyebb felelősségük van, mint egy magánvagyonnal gazdálkodó cégnek. Ebből következik az is, hogy egy állami cégnek a közjót, nem a magánjavakat kell gyarapítania - fejtette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

 

Kijelentette, szerencsésnek tartja magát azért, amiért olyan térség országgyűlési képviselője lehet, amelynek gazdasági szereplői saját maguk keresnek megoldást a gazdasági válság hatásainak csökkentésére, kivédésére. Olyan térségé, amelynek önkormányzatai felelős gazdálkodással el tudták kerülni, hogy eladósodva működésképtelenné váljanak intézményeik, és emellett olyan térségé, mely magáénak tudhat egy példamutató állami céget.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, a HM Verga több éve bizonyítja, hogy komolyan veszi feladatát. Nemcsak a térségben működő önkormányzatokkal, gazdasági szereplőkkel működik együtt fejlesztésekben, hanem szociális gondoskodásról is tanúbizonyságot tett, amikor például tavaly rászorultaknak osztott ki ezer adag meleg ételt - tette hozzá.


 

A Verga idei akciója hozzájárul ahhoz, hogy a térség turisztikai szempontból is vonzóbbá váljon. A térség gazdagodik, és ezzel az egész ország, vagyis mi, mindannyian gazdagodunk - összegezte a miniszter.

 

A Verga közjóléti fejlesztéseit és beruházásait Tengerdi Győző vezérigazgató ismertette: 2013. év elejétől 2014. első negyedévéig 455 millió forintot költenek erre a célra. Ebből 387 millió forint saját forrás.

A csaknem félmilliárdos összegből az erdészet számos olyan rendezvényt szervez és támogat, amely az erdő, a természet megismertetésével foglalkozik, így például rajzversenyeket, fotókiállítást. Oktatási célú projekteket finanszíroz, mint például az ajkai Hubertus Erdei Iskola bővítése, Várpalotán erdei iskola létrehozása és az eplényi Ámos-hegyi tanösvény fejlesztése.

 

A turisztikai célú beruházások között szerepel például a majdnem százéves várpalotai lőtérfigyelő felújítása, kilátóvá alakítása és az Országos Kék Kör a társaság területét érintő szakaszának felújítása - tájékoztatott a vezérigazgató.

 

Az Országos Kék Kör felújítása több konzorciumi partner országos projektje, amely Európai Uniós forrásból valósul meg, és amelynek keretében a Verga területén 22 kilométernyi kerékpárút, számos fedett és nyitott pihenőhely épül, 67 millió forint értékben.

 

Alsóperén a Verga 25 millió forintért vadászkápolnát épít, ugyancsak itt 89 millió forintból oktatóközpontot hoznak létre állandó, erdészeti kiállítással, oktatóteremmel és tematikus játszósarokkal. Mindkét épületet idén ősszel tervezik átadni.

 

Szintén Alsóperén építik meg hatmillió forintból, és még idén ősszel átadják a tervek szerint az erdész-vadász emlékhelyet, amely jeles szakembereknek emléket állító kiállításnak ad majd helyet.

Forrás: MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.