FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-30

Bővíti az erdei futópályát Karcagon a NEFAG Zrt.

Az új ösvény 800 méter hosszú, 4 méter széles, fakéreggel borított, ismertető táblákkal övezett, lehet rajta futni, sétálni vagy akár természetismereti órát tartani.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Személyesen is láttam és tapasztaltam annak idején (kb. egy évtizede), hogy a frissen átadott Erzsébet-ligeti "erdei tornapálya" hogyan lett néhány hét alatt az egyik legnépszerűbb városi létesítmény. Nem is csoda. A testmozgásért és a természetért lelkesedők mellett, az erdei hangulathoz nemigen szokott karcagiak előtt megnyitott, futhatóvá sőt sétálhatóvá tett liget pillanatok alatt lett és maradt máig is sokak kedvence, úgy is mint sportpálya, és úgy is mint kirándulóterep. Ezért döntött úgy az NEFAG Zrt. vezetése, hogy idei közjóléti fejlesztéseinek egy részét a tornapálya bővítésére költi. A rövidesen befejeződő fejlesztés során ötmillió forintot költöttek az új pálya elkészítésére.

- A munka most arról szólt, hogy az Erzsébet-liget még érintetlen részében kialakítottunk egy közel 800 méteres séta- és futópályát, amely szorosan illeszkedik a korábban átadott tornapályához. A (kocsányos tölgy) erdőben ösvényt alakítottunk ki, vagyis az útvonalat négy méter méter szélességben kicserjéztük, 20 centiméter mélyen lezúztuk, lehengereltük, és a végén faaprítékkal majd fakéreggel (erdei fenyő mulccsal) terítettük le - hallottuk a múlt hét végi terepbejárás során Donkó Károlytól, a NEFAG Zrt. szolnoki erdészeti igazgatójától.

 

A beszélgetés alatt, nem messze tőlünk egy óvodáscsoport vonult el nézelődve az erdei sétányon, igazolva az erdészek fejlesztésre vonatkozó elképzeléseit.

- Azt a lehetőséget is figyelembe vettük, hogy óvodás- és iskoláscsoportok látogatnak majd ki ide, hiszen a pálya délután sportolási célokat szolgál, délelőtt viszont tanösvényként is funkcionálhat - mutatja a még felállításra váró táblákat az igazgató. - Hat táblát fogunk elhelyezni, amiken ismertetők lesznek majd a Karcag környéki erdők világáról, a jellemző élőlényekről - vagyis így akár egy természetismereti óra anyagát is fel lehet innen építeni.

A múlt hét végén szinte már csak apróságok voltak hátra a munkákból, amelyek közül néhány kisebb beavatkozással a tornapálya régi részeit tették kényelmesebbé, ezen a héten azonban azzal is elkészül a karcagi erdészet munkacsapata. Az ünnepélyes átadás a hónap közepén várható.

 

Forrás: InfoKarcag

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.