FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-30

Az ERTI is részévé válik az integrált agrárkutató-hálózatnak

Integrált agrárkutató-hálózat kialakításáról döntött a kormány, mert a magyar mezőgazdaság versenyképességének egyik záloga a korszerű tudás, a kutatás-fejlesztés eredményeinek minél szélesebb körű alkalmazása és az innováció térhódítása. Ezen integráció része az erdészeti kutatás is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A kormány célja az állami kutatóintézetek Vidékfejlesztési Minisztérium irányítása alá koncentrálásával, hogy az agrárkutatási kapacitások széttagoltsága csökkenjen, valamint hatékonyabb, eredményesebb és a jelenleginél lényegesen magasabb színvonalú rendszer jöjjön létre. Az integrált hálózat nem csak a hazai agrárkutatás és -innováció ügyét képes szolgálni, hanem az egész hazai agrárium számára kedvező változásokat hoz. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alól a különböző mezőgazdasági és élelmiszer-ipari (gyümölcs, zöldség, fűszerpaprika, gabona, tej, hús, stb.) kutatóintézetek munkája ismét a szakmailag megfelelő környezetben, a Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával szerveződik újjá, amihez rendelkezésre állnak a szükséges források. Megindult a szőlészeti-borászati kutatóintézeti hálózat megújítása is. Ugyanakkor a VM költségvetési háttérintézményként eddig is a tárcához tartozott Erdészeti Tudományos Intézet is az integrált agrárkutató-hálózat részévé válik.

A tárca minden egyes szakterületen számít az egyes szakmák együttműködésére, az ágazati igényeknek megfelelő kutatómunka megszervezésének előmozdítása érdekében. Cél egy sokkal szervezettebb és dinamikusabb gyakorlatorientált tudásbázis kialakítása és működtetése. A 2014. január 1-vel létrejövő - nemzetközi összehasonlításban is jelentős méretű - komplex intézmény komoly előrelépést fog jelenteni a magyar mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar számára.

Forrás: VM 2013-07-26 sajtóközlemény és
az ERTI tájékoztatása alapján

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.