FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-28

Fejlesztések és beruházások az EGERERDŐ Zrt-nél

Az EGERERDŐ Zrt. mai sajtótájékoztatóján foglalta össze a területén zajló közjóléti beruházásokat, projekteket. A jelenleg folyó (vagy a közelmúltban lezárt) 10 projekt céget érintő összköltségvetése csaknem 2 milliárd forint.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Egészségmegőrző és szemléletformáló életmódprogramok az Egererdő Zrt-nél - TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0028

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósult projekt célja, hogy a társaság dolgozóira munkájuk során háruló mentális és fizikai terheket csökkentsük. A projektidőszak 8 hónapja alatt változatos programlehetőségek segítették a cél elérését: bringázz a munkába, stressz kezelő klub, egészségnap, életmódtábor, egészségügyi állapotfelmérés és 3 fordulós, közösségfejlesztő bajnokság. A projekt teljes költségvetése közel 10 millió Forint.

Szilvásváradi erdei iskola infrastrukturális fejlesztése - KEOP-3.3.0/09-2010-0002

A szilvásváradi Szalajka-völgyet és az itt található erdei iskolát szerettük volna még vonzóbbá tenni a fejlesztésekkel. A saját tanterem biztosítja, hogy a foglalkozásokat rossz időben is meg lehessen tartani. A filagória, a kézműves szín, a szabadtéri erdei múzeum és az új eszközök lehetőséget biztosítanak a változatos, érdekes programok megtartására. A felújított erdei múzeum pedig a nagyközönség számára is szabadon látogatható. A projekt idén tavasszal zárult, közel 73 millió forint felhasználásával.

Erdészek a gyermekekért - HUSK/1101/1.7.1/0097

Az EGERERDŐ Zrt. és a szlovák LESY SR állami erdőgazdaság közös pályázatának célja az erdő és az erdészek munkájának bemutatása játékos, interaktív formában. A pályázat alatt két versenyt hirdettünk alsó tagozatos diákok részére, melyeken a legeredményesebb 5-5 csapat magyarországi és szlovákiai négy napos kirándulásokon vehet részt.

A magyar kirándulás első napján egy interaktív erdészeti tanösvényt járhatnak végig a gyerekek, amelyen sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, szeptember 3-án az egri Érsekkertben. A program különlegessége, hogy a regisztrált résztvevők a gyerkőcök meséiből készült hangoskönyvet kapnak ajándékba.

A projekt teljes költségevetése 114 ezer Euro, melyből több mint 70 ezer Eurót az EGERERDŐ Zrt. használ fel.

Az EGERERDŐ Zrt. védett természeti és NATURA 2000 gazdálkodási területein élő, védett és fokozottan védett állat- és növényfajainak élőhelyvédelme és -helyreállítása - KEOP 3.1.2 /2F/09-11-2011-0011

Az EGERERDŐ Zrt. célja, hogy tartamos erdőgazdálkodással megóvja, illetve növelje az erdők természetességi állapotát. Ehhez próbáljuk a pályázati lehetőségeket is kihasználni. Sajnos őshonos erdeinket az invazívan terjedő akác fafaj jelentős mértékben megfertőzte, jellemzően magántulajdonban lévő erdők, szántók és utak környezetében. A védett területeken lévő őshonos állományaink érdekében végezzük az akác mechanikai és vegyszeres kezelését a pályázat 3 évében. Ezáltal több évtizedre menthetjük meg védett állományainkat közel 500 ha-on az akácveszélytől, mintegy 70 millió forintból.

Erdőszerkezet átalakítás az EGERERDŐ Zrt. védett területein élő állat- és növényfajok védelmében - KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0009

Természetvédelmi szempontokat figyelembe véve a pályázat keretében közel 35 ha védett területen lévő akác erdő szerkezetátalakítása fog megvalósulni, több mint 150 ha védett erdei élőhely érdekében.

Szerkezetátalakítás alatt azt a beavatkozást kell érteni, amely az akác állomány kitermelésére és termőhelynek megfelelő őshonos erdő létrehozására vonatkozik. A pályázatban megfogalmazott, természetvédelmi szempontból leglényegesebb célkitűzés az agresszívan terjeszkedő fafaj, az akác visszaszorítása védett, fokozottan védett területen elhelyezkedő erdőkben, amely a legfontosabb lépés az erdők természetességi állapotának megőrzésében, javításában. A védekezés ebben az esetben is 3 éven tart, és fakitermelést, erdőfelújítást és erdőápolási munkákat foglal magába. 2015-ig közel 150 millió forintot hasznosítunk a projekt során.

Szilvásváradi állami erdei vasút fejlesztés - ÉMOP-2.1.1/B-09-2009-0012

A szilvásváradi jelenleg hazánk egyik legnagyobb személyforgalmú erdei vasútja. A több mint száz éves kisvasút felújításra, fejlesztésre szorult, hogy a turistaforgalmat a mai igényeknek megfelelően tudja kiszolgálni. Ennek érdekében felújítottuk és akadálymentesítettük mindhárom állomásépületet, felújítottuk a Gloriette-tisztáshoz vezető útszakaszt, játszóterek alakítottunk ki, és az MK-48-as mozdony remotorizációja mellett felújítottunk két nosztalgia kocsit. A fejlesztések egy részét a turisták már örömmel vették birtokukba, a hivatalos átadásra és a projekt lezárására augusztus 30-án kerül sor. A megvalósítás során 510 millió forint került felhasználásra.

Az Országos Kéktúra OKT Észak-Magyarországi Régiót érintő gyalogos úthálózata, valamint a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése, a regionális túraútvonalak téradat alapú felmérése és nyilvántartási rendszerének kialakítása - ÉMOP-2.1.1/A-12-k2-2012-0002

Az Országos Kéktúra egyedülálló a hazai turistautak között, hossza, szerepe és ismertsége miatt. Hagyományait és népszerűségét szeretnénk felújítani, új erőre hívni a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen, az egész országra kiterjedő fejlesztési koncepció megvalósításával. A projekt megvalósítása során a régió kéktúra hálózatának fejlesztése és felmérése mellett felújítjuk a galyatetői Péter-hegyese kilátót, és a mellette található régi szálló épületét, mely szálláshelyként és pihenőhelyként várja a megfáradt túrázókat. A várhatóan 2014-ben befejeződő projekt költségvetése mintegy 870 millió forint.

Az Országos Kékkör (OK) Észak-magyarországi Régiót érintő nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztése, a túraútvonalak téradat alapú nyilvántartási és fenntartási rendszerének kialakítása, a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése - ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0160

A kiemelt pályázathoz kapcsolódóan kerül megvalósításra a projekt, mely során a gyalogos túraútvonalak mellett a kerékpáros hálózat fejlesztésére kerül sor. A megvalósításban a Magyar Természetjáró Szövetségen kívül partnerünk az Ipoly Erdő Zrt., az Északerdő Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség.  Az EGERERDŐ Zrt. területén a 85 kilométeres úthálózat felújítása és kijelölése mellett kerékpáros pihenőhelyeket alakítunk ki, valamint Rudolf-tanya teljes körű felújításával kívánjuk vonzóbbá tenni a térséget a vendégek előtt. A projekt várhatóan 2014-ben zárul, teljes költségvetése több mint 306 millió forint, melyből az EGERERDŐ Zrt-re eső rész 84 millió forint.


Forrás: Egererdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.