FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-29

Jól halad a NYÍRERDŐ közfoglalkoztatási programja

791 főt foglalkoztatott átlagosan július végéig a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. az erdőművelő közfoglalkoztatási programban. Társaságunk vállalta, hogy 800 embernek ad munkát a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei állami tulajdonú erdőkben a március elején indult, héthónapos programban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A szakmai tervben meghatározott munkaműveletek elvégzése nem igényelte a program kezdetekor a maximális létszám felvételét, a havi átlaglétszámot a munka ütemezéséhez igazítva növeltük fokozatosan. Július végén például már 855-en dolgoztak egyszerre. Az augusztusi és szeptemberi foglalkoztatással teljesítjük a vállalt átlaglétszámot. A program 594 millió forintos költségét a Belügyminisztériumtól kapott támogatás fedezi - mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 

A közfoglalkoztatáson keresztül növeljük erdőállományaink értékét, elősegítjük a károsodott erdőterületek rehabilitációját, javítjuk szállítóútjaink állapotát, emeljük a parkerdei szolgáltatási színvonalat és segítjük a tiszta erdei környezet megvalósítását. Összességében elmondható, hogy a munkák teljesítése időarányosan halad. Igaz ez egyebek mellett a vágástakarításra, a parlagfű és más gyomnövények irtására, az erdészeti sétautak, turistautak és tanösvények kijelölésére és karbantartására, valamint a kommunális hulladék összegyűjtésére. Nagy hangsúlyt fektetettünk az árterületek rendbetételére, az esetlegesen kialakuló árhullámok szabad levonulásának biztosítására. Ezt a tevékenységet előzetesen 280 hektáron terveztük elvégezni, de már közel 30 hektárral túlteljesítettük.

A programhoz képzések is kapcsolódnak, amelyek javíthatják a résztvevők esélyeit a munkaerőpiacon. A közfoglalkoztatottak közül közel százötvenen jutottak képzettséghez. Az erdészeti növényvédelmi tanfolyamon 70-en kaptak bizonyítványt. Az erdészeti növényvédelmi képzést 43-an fejezték be eredményesen. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Munkaügyi Központ által szervezett motorfűrész kezelői tanfolyamot pedig 30-an végezték el.

 

Forrás: Nyírerdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.