FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-20

Megnyílt az OMÉK 2013.

Fényképes beszámoló az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár nyitónapjáról.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A magyar gazdatársadalom visszanyerte rangját, az OMÉK ünnep a magyar vidék számára - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ünnepélyes megnyitóján. A miniszteri beszéd videón. VM sajtóanyag.

 

 

A magyar mezőgazdaság jobban teljesít, mint korábban, és ígéretes jövő előtt áll, a kormány ugyanis lezárta a küszködés korszakát a magyar agráriumban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK megnyitó ünnepségén. A miniszterelnöki megnyitó videón. MTI sajtóanyag.

 

 

A FAGOSZ tagjai közül a 22 állami erdőgazdaság közös standon állított ki, melyen tablókon a cégek közjóléti létesítményeit és szolgáltatásait, turisztikai attrakcióit lehetett megismerni.

 

 

Még egy FAGOSZ tag, Kátai Tibor - Kertészeti fenyőkéreg gyártó, forgalmazó szerepelt az OMÉK-en. Standjuk a C épületben, a kertészeti kiállítók között volt található.

 

 

A főépületnek számító A csarnok közepe tájékán találkozhattunk erdészeti gépekkel. Két cég mutatott be motorfűrészeket, ezek egyike a világszerte ismert STIHL márka.

 

 

Természetesen jelen volt az idén megújult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is. E szervezettel a FAGOSZ a vásáron szombat délután ír alá együttműködési megállapodást.

 

 

Érdekes kiállítással volt jelen a Magyar Faáplók Egyesülete. Tagjaik kevésbé erdei, mint parkok és kertek fáinak ápolására szakosodtak. Gyakori feladatuk annak megállapítása, hogy egy-egy faegyed mennyire lehet képes ellenállni a viharoknak, illetve, hogy úgy alakítsák ezek koronáját: balesetet ne okozhassanak.

 

 

A C csarnokban vannak a dísznövény kertészek, táj- és kertépítészek, virágkötők. Nagyon szép virágok és egyéb növényanyag látható itt, ötletes mikrokertekkel. Meglepetésre számos esetben alkalmazták a fát, faterméket is ötleteik bemutatásához.

 

 

Nos, e cikkben éppen csak egy-két elemét lehetett kiragadni a vásárnak, mely szombaton és vasárnap még nyitva van, mindenképpen érdemes kilátogatni és megnézni.

Szöveg: VM, MTI sajtóanyag, Mőcsényi Miklós,
Képek: Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.