FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-23

Konferencia és díjátadó az innováció jegyében

A napokban Sopronban a kreatív ipar és az ahhoz kötődő innováció témakörében rendeztek konferenciát. A Nyugat-dunántúli Régióban egyre szorosabbra fűződő üzleti-partnerségi kapcsolatokat tükrözi, hogy három szervezet összefogásával jött létre a találkozó.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A Pannon Innovációs és Kreatívipari Klaszter (PIKK), a Pannon Novum Nonprofit Kft. és az NyME FMK Informatikai és Gazdasági Intézet Vállalkozási és Marketing Tanszék kiemelt szakértőket hívtak meg a rendezvényre. A konferencia egyúttal a Regionális Innovációs Díj átadásának helyszíne is volt.

 

Az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat keretei között, szeptember 13-án megrendezett Pannon Innovációs és Kreatívipari Klaszter Konferencia aktualitása megkérdőjelezhetetlen.

Az előadások az egyre inkább erősödő klaszter-témakör és az innováció köré épültek. Utóbbi napjaink egyik mozgatórugója mind az üzleti, mind a tudományos életben, ezért is kívánja felhívni a Pannon Novum Kft. a régió innovációs erejére a figyelmet díjazási rendszerével. Az idei évben a Regionális Innovációs Díjra a Fülöp Manufaktúrát találták érdemesnek, a pedálos és elektromos hajtású, 3 kerekű közlekedési eszközeiért. A kerékpárok és kiegészítőik fejlesztése társadalmi jelentőséggel is bír, hiszen a mozgásukban korlátozott, egyensúlyproblémákkal küzdő személyek részére is közlekedési lehetőséget biztosít. A példa értékű innovációra jellemző, hogy a gyártáshoz szükséges szerszámokat, sablonokat is Fülöp Zoltán maga tervezi és készíti.

Külön ifjúsági díjjal jutalmazta a legjobb fiatal innovátort a döntési tanács, amely elismerést Kovács Gergelynek és Jakab Gábornak ítéltek a 4DSee technológia kifejlesztéséért. A csapat egy belső terek bemutatására alkalmas szoftvert dolgozott ki, mellyel megvalósult az első valódi virtuális séta. A találmány nem elhanyagolható társadalmi jelentősége, hogy segítségével belsőépítészeti kultúrkincseket tudunk megőrizni digitálisan az utókornak.

 

További technológiai fejlesztések is kézzel foghatóvá váltak a rendezvényen, hiszen a Pannon Novum fenntartható városi közlekedés érdekében, Pedelec-ek számára kifejlesztett mobil napelemes töltőállomása mellett az NymE-ERFARET Nonprofit Kft. 3D nyomtatóját is bemutatták a résztvevőknek.

A Pannon Innovációs és Kreatívipari Klasztert (PIKK-et) 2011-ben alapította meg 20 tag, zömében kisvállakozásokkal. Fennállásuk óta egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az alapítók a régió gazdasági életében, hiszen mindannyian az innováció és a kreatívipar területéről kerültek ki.

Együttműködésük a mechatronika (azon belül is különösen az elektronika), a gépipar és az IT, a környezeti technológiák, alternatív erőforrások, a zöld gazdaság területén számottevő.

 

Forrás: PannonNovum

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.