FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-30

Gímtrófea szemle és szarvasbőgés élménytúra a Gyulaj Zrt.-nél

Hazánk gyönyörű természeti adottságai és méltán híres vadgazdálkodása eredményeképpen szeptember végén, az ország számos helyén rendeznek gímtrófea szemléket, felvonultatva a szakközönség előtt az adott vadászterület, szaktudás és vadászszerencse az évi, szemet gyönyörködtető bizonyítékait.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Fotó: Gőbölös Péter

Az idei, szeptember 26-án megrendezett tamási esemény azonban egyedi módon eltért az események egyébként is figyelemreméltó országos sorától. Felismerve, hogy a nem vadászókban is nyitottság mutatkozik a vadászat ősi és nemes kultúrájának megismerése iránt, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. idei trófeamustráját rendhagyó elemekkel egészítette ki.

 

Az esemény így a szakmai bemutató jellegén kívül közvetítő szerepet is betöltött vadászó és nem vadászó emberek között, kiemelve az óvodásokat, a kisiskolásokat és a családokat.

 

Tamási város mellett, az erdőgazdaság parkerdei tavánál álló Szent Hubertus fakápolnánál megrendezett szemle már önmagában is szép esemény volt, felvonultatva a Zrt. 4 különleges rendeltetésű vadászterületén a rendezvényig esett gímbikák trófeáinak egy részét, 51 darabot.


Fotó: Antli István

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadászkürt Együttesének szignálja nyitotta meg a rendezvényt, melyet Gőbölös Péter a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójának megnyitóbeszéde és Deák István nyugalmazott igazgatójának köszöntője követett.

Ezután Fóris Dóra a Zrt. munkatársának vers szavalata és gyönyörű népdal éneklése hangzott el párjának brácsa kíséretével, melyet a tamási óvodások műsora követett. A kürtösök bemutatták a legfontosabb szignálokat, melyeket Kovács Gábor a kürt együttes vezetője kiváló előadással egészített ki.

Király Attila, Bölcskei Gábor és Tóth Péter kerületvezető vadászok egy műcsapázás közben ismertették a vérebes utánkereső munkát.


Fotó: Antli István

A családok és a gyerekek a Gyulaj Zrt. Lengyel - Annafürdői Erdei Iskolájának stábjával közösen szorgoskodtak, hogy világító lampiont fabrikáljanak a szürkületben induló szarvasbőgés- élménytúrára. A túra indulását a kis mécsesek százainak egyszerre mozdulása, mint megannyi ragyogó szentjánosbogár jelezte, ahogy nekivágtak a parkerdő sűrűjének, hogy felfedezzék a szarvasbőgés erejét és szépségét.


Fotó: Antli István

A mécsesek pislákoló fénye mellett az élményre sem kellett sokat várniuk bátor túrázóinknak. A bőgőkürtökkel a parkerdő állomásian rejtőző kollégáink igazi, testközeli élménnyé varázsolták az estébe hajló túrát hangosan bőgve, ágat recsegtetve, agancsot egymásnak csapva, bemutatva ezzel a magyar erdők egyik legizgalmasabb hangját: a szarvasbőgést és annak hangulatát.

 

Forrás: Gyulaj Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.