FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-02-05

HOMAG részesedést emel az amerikai STILLES-ben

A Stiles Machinery Inc.-ben lévő szavazati joggal bíró tulajdonrészét 26,7%-ról 100%-ra emeli a Homag AG, amivel erősíti pozícióját a növekedésben lévő USA piacon és globális értékesítési szervezetének értékes bővítésére éri el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Schopfloch/Grand Rapids, USA, 2014. február 3.

A HOMAG Group AG, a faipari gépek és berendezések a világpiacon is vezető gyártója 2014. február 3-i hatállyal amerikai értékesítési és szervíz vállalatában a szavazati joggal bíró tulajdon rész arányát 26,7%-ról 100%-ra emelte.  Értékesítették Peter Kleinschmidt tulajdonrészét, aki 39 éven át vezette a céget és ma az aktív munkától visszavonul, bár az átvétel után is tanácsadóként a felügyelő bizottság tagjaként a cég rendelkezésre áll.

Dr. Markus Flik, a HOMAG Group igazgató tanácsának elnöke hangsúlyozza: "Az amerikai piac dinamikus, növekedési lehetőségekkel, mely számunkra stratégiai jelentőségű. Piacvezetőként átvesszük a vezető értékesítési és szerviz szervezetet ebben az iparágban. 1992. óta meglévő részesedésünk megemelése a Stillesben következetes lépés. Ezzel a vásárlással közelről tudunk profitálni az amerikai újra iparosításból és hatással is lehetünk a piacra."

A STILES meghatározó, 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik és az amerikai gép és berendezés piacon meghatározó szereplője a faiparnak. Több, mint 290 dolgozóval 2013-ban a Stilles kereken 158 millió USD forgalmat ér el. Ez a 2012. évi forgalomhoz viszonyítva 22%-os növekedés. A bútorgyártás növekedésével és a magas beruházási szükségletek miatt a szakértők a következő években is hasonló növekedést várnak az egyes gépek és a termelési sorok, berendezések piacán is. A cég továbbra is Stiles Machinery Inc. név alatt fog működni.

"Közvetlen kapcsolatot tudunk vevőinkkel kiépíteni az amerikai piacon", hangoztatja Jürgen Köppel, a HOMAG Group értékesítésért felelős igazgatósági tagja. "A Stiles magasan kvalifikált értékesítési- és szerviz csapata kitűnő vevőkapcsolatokkal rendelkezik. A HOMAG Group Engineering osztályának project tapasztalatával az USA növekvő projektüzleteit még intenzívebben, és a világ minden táján dolgozó vevőinket a lehető legjobban tudjuk kiszolgálni."

Peter Kleinschmidt, aki sok éven át a cég tulajdonosa volt, szintén elégedett, hogy a HOMAG Group veszi át a cégét. "Tudom, hogy életművem nagyon jó kezekbe kerül. A HOMAG Group, mellyel már több, mint 30 éve szorosan együtt dolgozom az ideális partner a Stilles sikertörtének folytatásához."

 


 

Cégháttér: A világon 15 specializált gyártóvállalatával és 21 saját tulajdonú értékesítési és szerviz társaságával a HOMAG Group AG egyedülálló rendszer ajánlattevő. A saját becslésük alapján az egész világon piacvezető fa és falemezipari, bútoripari és készház gyártó gép- és berendezés gyártó cég kereken 5.000 dolgozót foglalkoztat. A gépeken kívül a cég vásárlóinak számos szolgáltatást is kínál, beleértve a szoftvereket és tanácsadást. A HOMAG Group AG részvényeit 2007. július 13-óta jegyzik a Frankfurti Tőzsdén.

 


 

A HOMAG-ot Magyarországon a LIGNOMAT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviseli.

Forrás: woodandpanel.com 2014-02-05

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.