FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-04-14

Muzsikál az erdő fotópályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány fotópályázatot hirdet a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2014. évi eseményei alkalmából.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány fotópályázatot hirdet a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2014. évi eseményei alkalmából. A sorrendben 11., ez évben is kilenc napos programra minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A "Muzsikál az erdő" alapgondolata a természeti környezettel együttélés, ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját - társadalom, gazdaság, környezet, művészetek - összehangoljuk, harmonizáljuk.

A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

"Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan fotókat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

Az alkotások témája szabadon választható.

A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban, jpg formátumban kell beküldeni. Egy alkotó maximum 10 fotóval pályázhat, jpg formátumban. A képek bármikor készülhettek. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét és nyilatkozatát arról, hogy a fotók saját szellemi termékei. Ezzel elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket az alapítvány rendezvényein - a kiírás szerint - a jövőben az alapítvány jogszerűen felhasználhatja. A pályázó a címjegyzék megküldésével elfogadja fenti kiírás feltételeit.

Az alkotó a beküldött fotó file nevét a következők szerint adja: a neve kezdőbetűiből képzett monogram, lakhely kezdőbetűje, a kép címe, sorszáma. Példa: Kiss János, Pásztó, a kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KJP.Erdeinyugalom.01.jpg - ezen jelölést a címjegyzéken is fel kell tüntetni, a fotó teljes címe mellett.

 

Nevezési díj nincs.

 

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni: dhkm@dhkm.hu

 

A fotók beküldési határideje: 2014. június 01.

 

Zsűri: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el, a  zsűri elnöke Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja lesz.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, például a sikeres alkotók wellness hétvégéket is nyerhetnek.

Az arra érdemes alkotásokat bemutatjuk a 11. Mátrai Művészeti Napok, illetve a "Muzsikál az erdő" a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. Az arra érdemes alkotásokból a 11. "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozatán kiállítást rendezünk.

Az alkotásokat az alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, azok utána az alapítvány tulajdonában maradnak, későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek. Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján: www.muzsikalazerdo.hu

Az első három helyezett mű megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve ezek honlapján.

 

Szeretettel várunk minden alkotót a rendezvényre!

 

Jelentkezés, információ:

Faragó Zoltán info@dhkm.hu        30/211-3138

Szabó Lajos muzsikal@aktivi.hu  30/298-1302

 

Pásztó, 2014. április 11.

Forrás: muzsikalazerdo.hu

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.