FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-29

Forestry Skills - soproni erdész tanulók eredményei

Hófedte hegyek, láncfűrészek morgása és fantasztikus hangulat. Legrövidebben talán így lehet összefoglalni a 13. Erdészeti Tanulók Európa-bajnokság öt napját, amelyet 2014. május 21-25. között rendezett meg Fürstenburg Erdészeti Iskolája.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Takács Viktor

Összesen 15 ország jól felkészÜlt négy fős csapatai mérték össze elméleti tudásukat, terepi tapasztalataikat és technikai felkészültségüket. Hazánk erdészeti középiskoláit, a 2013. évi hazai szakmai versenyeken elért eredményeknek köszönhetően, a soproni NymE Roth Gyula Szakközépiskola ötödéves tanulóinak csapata képviselte.

Verseny az idővel, eddig ismeretlen feltételek mellett. A hazai versenyeknek köszönhetően a csapat már összeszokott, de az EB eredményei azt az intenzív két hónapos felkészülést tükrözik, amely során szimuláltuk a várható versenyhelyzeteket. A felkészülés a célként kitüzöttnék jobb pontokat, titkon remélt eredményt hozott, jobbat mint az elmúlt 10 év korábbi magyar eredményei.

A dél-tiroli faállományok 1500 méteren kicsit mások és a fűrészlánc fogai is másképp harapják az esztergált lucfenyő rönköt. A meglepetéseket a helyiek és a versenytársak egymás felé forduló baráti érdeklődése és kölcsönös megbecsülése feledtette versenyzőinkkel. A versenyszervezők is nagy érdeklődéssel és barátsággal fogadták az újonnan résztvevő magyar csapatot.

A kitűzött célt, mind csapatban, mind az egyéni versenyszámokban elérték a magyar versenyzők. Csapatban az utóbbi évek legnagyobb magyar pontszámával és legjobb 9. technikai- és 10. összesített helyezésével végeztek. Külön elismerés illeti meg a csapattagokat, Gubicza Gábor 4. és Szalai Dániel 9. helyezett szerelésükért, Viserálek Martint 22 másodperces gallyazásáért és Péja Csabát kiegyensúlyozott teljesítményéért, amellye mind értékes pontokat gyűjtöttek.


A verseny során rengeteg új információval, gyakorlati tapasztalattal és máshol nem megszerezhető tudással bővült a csapat és a felkészítő tanárok repertoárja. Már új célok lebegnek a mondhatni profivá érett csapat szeme előtt: tanulni hibáinkból, tökéletesíteni technikáinkat, újra kivívni a következő EB-n való szereplés lehetőségét és előrébb lépni az európai élmezőnybe. Köszönhetően támogatóinknak és segítőinknek, kiváló technikai és elméleti feltételek adottak, rajtunk múlik, hogy az EB-n szerzett tudást mennyire tudjuk kamatoztatni. Köszönjük mindazok segítségét, akik hozzásegítettek és a jövőben is támogatnak céljaink eléréséhez.


Dr. Takács Viktor csapatvezető és Szabó György technikai vezető

 

Forrás: NymE Roth Gyula Szakközépiskola

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.