FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-20

Dr. Molnár Sándor meghalt

Neves professzorunktól 2015. január 5-én (hétfőn) 14 órakor a selmeci hagyományok szellemében veszünk búcsút a soproni evangélikus temetőben (Sopron, Margitbányai utca 24).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Gyászjelentés

 

 

A gyászoló család, a Nyugat-magyarországi Egyetem és az egyetem Simonyi Károly Kara mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy

 

Prof. Dr. Dr. h.c. Molnár Sándor


okleveles faipari mérnök, a mezőgazdasági tudományok doktora,

professor emeritus,


a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly (korábban Faipari Mérnöki) Karának volt dékánja, a Faanyagtudományi Intézet ny. intézetigazgató egyetemi tanára,


a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés és számos szakmai díj birtokosa

 

2014. december 18-án, életének 71. évében elhunyt.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem volt tanárát és dékánját saját halottjának tekinti.

 

Neves professzorunktól 2015. január 5-én (hétfőn) 14 órakor a selmeci hagyományok szellemében veszünk búcsút a soproni evangélikus temetőben (Sopron, Margitbányai utca 24).

 

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik osztoznak a család és az egyetem gyászában.

 

Kérjük, hogy a kegyeleti virágokra szánt összeget a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítványnak adományozzák, melyet az elhunyt hozott létre és amely szeretett szakterületének támogatását szolgálja (számlaszám a www.faeka.hu oldalon).

 

EMLÉKE SZÍVÜNKBEN ÖRÖKKÉ ÉL!

 

Gyászoló család    Nyugat-magyarországi Egyetem   Simonyi Károly Kar

           
Táviratcím:

Nyugat-magyarországi Egyetem, Faanyagtudományi Intézet
9400 Sopron, Ady E. u. 5.

Forrás: skk.nyme.hu


 

Búcsút vettünk Molnár Sándor professzor úrtól

Mindenki tudja, hogy "megszülettünk, ezért majd egyszer meghalunk", mégis, a halálhírek hideg tényét mindig nehezen vesszük tudomásul. Különösen akkor, ha közülünk megy el valaki, akit olyan sokan ismertünk és szerettünk.

Molnár Sándor professzor úr 2014. december 18-án hagyott itt minket, családjában, rokoni és baráti körében, valamint az egyetemi oktatásban és kutatásban nagy űrt hagyva maga után. Mégsem mondhatjuk, hogy nélküle magunkra hagyatva állunk itt, mert több mint 3 évtizedes egyetemi pályafutása alatt felvértezett bennünket elegendő munícióval önmagunk képességeinek kibontakoztatásához, megkaptuk tőle mindazt, amit egy munkatárs, egy tanár adhat kollégáinak, útra kelő tanítványainak.

2015. január 5-én több száz ember kísérte utolsó útjára a soproni evangélikus temetőben.

A szertartás keretében Gabnai Sándor evangélikus esperes vett elsőként búcsút, személyes hangvételű beszédét hallva érezhető volt a családhoz, az elhunythoz való kötődése.  Beszédéből idézünk:

"Molnár Sándornak gyermekeivé lettek a tanítványok, a katedra, a munkatársak, az egyetem, akikért - mint Szabó Lőrinc az "Ima a gyermekekért" című versében - imádkozni tudott. Gyermekeivé lehettünk, akiket szerethetett, mint felebarátait, akikért annyi mindent tehetett, akikért közbeléphetett, akiknek adni akart, akiken segíteni tudott és akiknek az életében a megoldásokra törekedett. Gyermekeivé lehettünk, akár a szívéhez olyan közel álló fák, akik most velünk együtt hiányolják már és köszönnek el tőle. A mosolygó hársak, az ünnepet ülő bükkök, az ezer-csodás diók, a keményen is szelíd gyertyánok, az aggódó kőrisek,  művész-juharok, a jószívű óriás-nyárak, az erdő-varázsló nyírek, a gyerekbarát platánok, a vörösfenyő-vitézek, a büszke jegenyék, a mérges tiszafák, a zordon feketefenyők és a legközelebb álló, legmagyarabb fái, az akácok mind siratják most, akikről olyan szép meséket írt a legkisebbeknek. Utolsó találkozásunk során mesekönyvét vittem a kórházi ágyához, és olvastam fel belőle a hős hársakról, akik nem adják fel soha, akik többször is voltak/vannak veszélyben, de mindig túlélők és mindig segíteni tudnak másoknak. Mosolyogva hallgatta sorait, ahogy olvastam, mert ő is így küzdött az életért, de végül ezt a küzdelmet elveszítette. Egy másik küzdelmet viszont - az égi erdők fele tartva - megnyerhetett az isteni szeretet megélésével."

Dr. Faragó Sándor rektor és Dr. Alpár Tibor dékán urak beszéde amellett, hogy megelevenítette Molnár Sándor szakmai pályafutásának főbb mozzanatait, eredményeit, méltatta emberi kvalitását, kiemelve az egyetem iránti elkötelezettségét, segítőkészségét, kapcsolatteremtő képességét.

Hideg, havas eső áztatta a földet, ami koporsójára hullott, s amibe a csíkszeredai barátok, munkatársak tiszteletének jeléül erdélyi föld is került. Fejfáján havasi gyopárból készült koszorú dacolt a fagyos időjárással.

A család kérésére a koszorúkra szánt összeget sokan a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány számlájára utalták, de így is beborították sírját a koszorúk és virágcsokrok. A hallgatók énekhangja már csak lelkéhez juthatott el, amikor a sírt körülállva elfogódottan elénekelték neki a faiparos himnuszt:

" A bölcsőtől már elkísér az egész élten át,

S ha munkád egyszer véget ér, a sírba véle szállsz."

Isten veled, nyugodj békében!

Forrás: skk.nyme.hu
Szerző: Wesztergom Viktorné
2015. január 14.

Linkek:

Prof. Dr. Faragó Sándor búcsúbeszéde

Dr. Alpár Tibor búcsúbeszéde

Temetésen készült képek (NymE)

Temetésen készült képek (google drive)

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.