FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-08-28

IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál - Soponya

A soponyai Ökoturisztikai Központ átadása alkalmából 2007-ben egy házi főzőversenyt rendeztünk. A kis csapatlétszámmal induló versenynek nagy sikere lett, mára az esemény országos, sőt nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert, amelyet rendszerint szeptember elején rendezünk meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Az első alkalommal közel 300 résztvevő volt, azóta jelentős mértékben nőtt a létszám. 2014-ben már több mint 5000-en vettek részt a fesztiválon, ebből a szakácsok létszáma elérte a 300-at.

Az esemény nemcsak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget,a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók az érzékszerveket csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt.

A fesztivál helyet biztosít egy preparátum kiállításnak, ami egyben verseny is, alkalmanként megújuló témában. 2011-ben a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságát is a rendezvényen tartották, azóta is rendszeresen ellátogatnak az eseményre, ahol a közönséget sportági bemutatójukkal szórakoztatják. A fesztivál alkalmat ad a kutyás bemutatóknak, illetve többször is versenyek helyszínéül szolgált. A gyereksarokban szintén izgalmas foglalkozások várnak a gyermekekre, ilyen például az erdei iskolai program, az arcfestés, a kisállat bemutató, a homokkép készítés, Andi bohóc lufi hajtogatása, illetve az érdeklődők fából és más természetes alapanyagokból készült játékokat is kipróbálhatnak, de nagy kedvenc minden évben a póni lovaglás és a lovaskocsikázás is. A fesztivál színpada helyet biztosít a meghívott fellépőknek, a programok kiválasztásában törekedtünk a magyar zenei- és tánckultúra prominens képviselőiből választani. A főzőcsapatok által elkészített vadételek mellett a szakács szakma legjobbjainak főztét is megkóstolhatják, amely látványként sem utolsó, ugyanis egy óriásbográcsban készítik a vadhúsból készült ételt. Az érdeklődők az "étkek-tárában" és az árusok által kínált termékek között találnak egészséges és finom ételeket, italokat, hasznos, számukra kedves tárgyakat.

Az erdészeti/vadászati témájú kikapcsolódásnak a kulturális programokkal való ötvözése a leghatékonyabb módja annak, hogy a látogatók elégedetten, élményekkel gazdagon térjenek haza, és belekóstoljanak a korábban számukra ismeretlen műfajokba, attrakciókba is. Garantáljuk, hogy a kicsiktől az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb programot a szórakozásra.

Forrás: VADEX Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.