FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-04-14

Ne gyártsd, inkább gyártasd - 4. rész

Az előző részekben bemutatott technológiai folyamatok után eljutottunk a késztermékig, és egyben a cikksorozat befejező részéig. Nem beszéltünk még azonban részletesen termékválasztékunk sokféleségéről, amely a bútorgyártók tömörfa-megrendeléseiben nagyon széles igényt fed le. Színek, fafajok, felületkezelések, marásminták, struktúrák és azok kombinációinak vonatkozásában egyaránt sokrétű a választék.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Ne gyártsd, inkább gyártasd! - című írásunk 1. része itt olvasható.

Ne gyártsd, inkább gyártasd! - című írásunk 2. része itt olvasható.

Ne gyártsd, inkább gyártasd! - című írásunk 3. része itt olvasható.

 

"Bizonytalan és hamis világunkban olyat kínálunk, ami tényleg abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el, amikorra ígérjük, és tovább él, mint gondolnánk!"

 

FAFAJOK

Alapvetően négyféle fafajból dolgozunk - kőris, tölgy, erdei vadcseresznye, fekete dió -, mely fafajok mindegyike a tapasztalatok alapján jobban megállja a helyét a konyhabútorokon, mint a bükk vagy más fafajok. Gondos válogatás és osztályozás történik a gyártási folyamat több pontján, az összes művelet "házon belül" zajlik, a rönkbeszerzéstől a szárításon át a famegmunkálásig, a felületkezelést is beleértve. Így nyomon követjük a folyamatot a rönkbeszerzéstől egészen a csomagolásig.

FELÜLETEK

Óriási a választék, már csak a standard választékot tekintve is. Pácolt és lakkozott ajtóink megőrzik, sőt kiemelik az általunk használt magas minőségű alapanyag szépségét, a fa természetes rajzolatát. A klasszikus stílust kedvelőknek antikolt felületkezeléssel is elérhetők frontjaink, sőt a technológiánk adta lehetőségeknek köszönhetően strukturált, kefézett felületek is elérhetők, ahol az erezet sokkal hangsúlyosabban emelkedik ki, a rusztikus hatás jegyében.

A modernebb megjelenést kedvelők számára színre festett ajtóinknál különleges megjelenésben láthatják a kőris és a tölgyfa egyedülálló szépségét (sokan próbálják utánozni műanyag és fóliázott felületekkel).

MARÁSTÍPUSOK

A letisztultabb vonalvezetésű síkbetétes ajtóktól a mívesen profilozott filungos ajtókig, összesen 6 minta szerepel standard választékunkban. Ezeket a következő fantázianeveken szerepeltetjük katalógusunkban: Dávid, Barnabás, Karina, Dóra, Olivér, Milán. Lényegében ezek a manapság leggyakrabban keresett tömörfa bútorajtó formák. A Dóra és az Olivér típusok a minimál stílust követik, a Karina ajtók harmonikus ívelt sarkokkal és betéttel készülnek, míg a klasszikus m intát a Barnabás típus testesíti meg. Érdekes megoldással készül a Dávid fantázianevű családunk, amely a kontraprofilos összeépítés után CNC megmunkáló központon még egy utólagos profilmarást is kap, így egy gyönyörű összetett profil jelenik meg a végterméken. A fent említett típusok családonként változóan készülhetnek szögletes, bajuszíves és hordóíves kivitelben.

KÜLÖNLEGES ÉS EGYEDI FELÜLETKIALAKÍTÁSOK

A sík felületeket ékesíti egy-egy ízléses faragás, amelyre léteznek úgymond szériamintáink, de egyedi megrendelésre akár még arcképet is képesek vagyunk az ajtóbetétbe belemarni. A faragások egy szolidabb, de mostanában divatos változata a karcfaragás, míg a mélyebb, hangsúlyosabb minták vagy alakzatok domborfaragással készülnek. Különleges és egyedi mintázatot ad az ajtóknak és a fából készült paneloknak a hullámfaragás.

KONYHAI KIEGÉSZÍTŐK

Minden, ami a konyhához szükséges: lábléc, párkány, fogazott díszléc, polckorlát, szellőzőrács, apácarács, fénycsőtakaró, pillérléc stb., egy kézből beszerezhető, nem kell külön utánajárni máshol. Előnyük, hogy ugyanabból az alapanyagból, ugyanolyan gyártási technológiával, és ami a legfontosabb, ugyanazzal a felületkezelő anyaggal (technológiával) készülnek az ajtófrontok, oldalak, kiegészítők, így színben is tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Sokak által keresett és a klasszikus konyháknál szinte kihagyhatatlanok a hajlított ajtófrontok és azok hajlított tiszta tömörfa kiegészítői: láblécek, fénycsőtakarók, polckorlátok, spottartók, párkányok. Ezeknek a termékeknek időigényes az elkészítésük és komoly gépi technológiát, valamint felkészülést igényel ezek gyártása, ezért nagy segítség a konyhabútorgyártóknak, ha nem maguknak kell gyártaniuk. R240-es belső (300x300-as korpuszra) rádiusszal a széria választékunkban szerepelnek a hajlított ajtók és kiegészítői, igény szerint azonban egyedi magasságokat is legyártunk. Az általunk kiszolgált bútorgyártó partnereknek kínáljuk "Mintaajtó kosarunkat", mintaajtókkal és színfüzérekkel, amellyel a vevőik számára akár a saját lakásukban kulturált formában, kis helyen, könnyen szállíthatóan tudják bemutatni a termékek megjelenését, szín- és formavilágát, valamint kézbe véve ellenőrizhetik a minőségét!

RUGALMAS KISZOLGÁLÁS, PONTOS HATÁRIDŐK

Kialakítottunk egy egységes kódrendszert, így nincsenek félreértések, minden szín, típus, faragás egyértelmű megjelölést kap - amely a mintaajtóink hátulján lévő azonosító címkén is látható -, ez összetéveszthetetlen módon rendszert alkot.

Szintén a megrendelés megkönnyítését segítik a rendelési lapok, amelyeken csak be kell x-elni a megfelelő paramétereket. Folyamatos ügyfélszolgálat áll megrendelőink szolgálatában és egy kiegészítő szoftveres támogatás, egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével a megrendelő online gyártási határidő visszajelzést láthat folyamatosan. A szoftver PC-re és telefonra egyaránt letölthető, és mindig az aktuális gyártási határidőt mutatja. A teljes mértékben tömörfából készült bútorajtók standard méretválasztékban, illetve egyedi méretekben is rendelhetők minimális felárral, kb. 2-3 hetes határidővel (mire elkészül a korpusz, addigra a tömörfa alkatrészek is a vevőhöz érkeznek.

Minden termékünk megrendelésre készül, így raktárkészletre nem gyártunk, ami egyben számos hibalehetőséget is kizár, bizonyára többen tapasztalták már a sorozatgyártásban készült raktári ajtók közötti szín- és egyéb eltéréseket. Éppen ezért bútorajtóinkat rövid határidővel, egyedi méretben is "frissen" egy folyamatban gyártjuk, mely nagy előny a raktározott termékekkel szemben, mivel ugyanabból az alapanyag-beszerzésből együtt gyártott rendelés erezetmegjelenés, felületkezelés kialakítása szempontjából azonos lesz. Raktározás esetén csiszolási, felületi, de akár marási kialakítási változások is lehetnek, porosodik, öregszik, szürkül, karcolódik, sérül.

Vállalkozásunk ezeket a hibákat és az online gyártás előnyeit felismerve, évek óta nem gyárt raktárra a magasabb színvonalú termékminőség és kiszolgálás érdekében.

CSOMAGOLÁS, SZÁLLÍTÁS

Termékeink szállítását a megrendelő vagy szerződött futárcégünk intézi (termékbiztosítással), illetve nagyobb rendelési mennyiség esetén saját autónkkal mi végezzük. A megrendelt termékek csomagolását is a lehető legnagyobb odafigyeléssel és folyamatos fejlesztésekkel végezzük, annak érdekében, hogy ne sérüljenek szállításkor sem. Szállításunk kedvezményes egységáras fuvarköltséggel történik az ország egész területére. Megnövekedett megrendeléseinknek köszönhetően napi szinten indítunk szállítmányt az ország egész területére.

 

 

A gyártás-technológiai folyamatokba rövid betekintést nyújt ez a videó.

 

(x) Pfiffer Bútor Mór Kft.

8060 Mór, Árki Ipartelep
Tel.: 22/406-780.
www.pfifferbutor.hu

A Prfiffer Bútor Mór ajtós prospektusa itt érhető el.


 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.