FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-05-04

Erdészeti gépek (aprítók) a Csiba Kft. kínálatában

A Pezzolato GREENLINE sorozatához tartozó, erdészeti és ipari használatra tervezett mobil dobaprítói a PTH gépcsaládban kaptak helyet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A gépcsalád belépő modelljeit a PTH Compact szériája alkotja. Az ide sorolt géptípusok vékonyabb ágak, gallyak valamint fák, bokrok metszéséből származó anyag és max. 40 cm átmérőjű törzsfából nyert minőségi faapríték előállítására készültek. Anyagtól és a meghajtó teljesítménytől függően óránként akár 30 m3 átmenő teljesítményt érhetnek el.

A PTH Big szériájú gépek max. 40/56 cm átmérőjű egész farönkök, bozótvágásból származó faanyag és vágástéri hulladék aprítására készültek. Géptípustól, az aprítandó anyagtól és a meghajtó teljesítménytől függően óránként akár 130 m3 átmenő teljesítményre képesek.

A PTH Maxi mobil dobaprító szériát a legkomolyabb erdészeti aprítási feladatok ellátására, max. 70/80 cm átmérőjű egész farönkök aprítására tervezték, az aprítandó anyagtól és a meghajtó teljesítménytől függően óránként akár 360 m3 átmenő teljesítmény is elérhető.

A Compact széria gépei alapfelszereltségben traktor TLT hajtású berendezések, de ráépített saját dízel vagy elektromos üzemű motorral is rendelhetők, a Big széria gépei TLT vagy saját dízel motorral hajtottak, míg a Maxi széria gépei alapfelszereltségben saját dízel motorral és a legnagyobbakat kivéve traktor TLT által hajtottak.

Traktor esetén a minimum teljesítmény 70-140 és a maximum 200-400 LE között szóródik, de például egy 360 m3/h teljesítményű berendezés meghajtását, egy 1150 LE teljesítményű független dízelmotor biztosítja.

Minden Pezzolato aprítógép megrendelhető több különböző kivitelben, telepített gépként, vontatható egy- vagy kéttengelyes alvázzal, a Big és Maxi modellek esetében pedig többtengelyes teherautóra szerelve is.

 

A HackerTRUCK család a Maxi széria olyan speciális tagjaiból áll, melyek felépítményként kérhetők. Az aprítók mindegyike a kamion erőforrásából nyeri meghajtását, így egyetlen motorral van megoldva a helyszínre jutás, illetve az aprítás, ezzel csökkentve a bekerülési költséget, az üzemanyagköltséget, és a szervizköltséget egyaránt.

Egy igazi újdonság az európai piacon a saját daruval, teljesen üvegezett kabinnal, érintőképernyős vezérléssel felszerelt, összkerék meghajtású PTH 1400/820 ALLROAD önjáró aprítógép. Ez a gép a kifejezetten rossz terepi adottságú területeken való munkára lett tervezve. Itt az aprítható rönkátmérő max. 60 cm, óránkénti teljesítmény 120-140 m3, a meghajtást egy 550 LE teljesítményű dízelmotor biztosítja.

Végül megemlítendők a PTH Custom széria gépei. Ez a típuscsalád mindig egyedi konfigurációban, az adott feladathoz tervezve készül, akár teljesen egyedi opciókkal.

 

A Pezzolato mottója: minden feladatra a megfelelő gépet!

 

A gépekről további információkat kaphat a www.csiba.hu honlapon vagy keressen minket személyesen Kőszegen.

(x) CSIBA Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.