FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-05-10

Muzsikál az erdő a Királyi Erdőben

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2016. május 21-én Székesfehérvár közelében jelentkezik. A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban lesznek csodálatos erdei helyszínen várva az érdeklődőket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2016. május 21-én Székesfehérvár közelében jelentkezik. Az immár 13 éve szerveződő Príma Díjas "Muzsikál az erdő" nemcsak a Mátrában várja az erdő és a művészetek barátait, hiszen országos rendezvénysorozattá vált. Második alkalommal jelenik meg a Dunántúlon, Székesfehérvár közelében, Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. támogatásával.

A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban lesznek csodálatos erdei helyszínen várva az érdeklődőket. A Gaja-patak szurdokvölgye egyedülálló, természetes erdőtömb a Székesfehérvár környéki kultúrtájban. Változatos növény- és állatvilága, sajátos klimatikus viszonyai különleges szabadtéri koncertteret biztosítanak a rendezvénynek. Az erdő lombkoronája alatt szólal meg az Artisjus Díjas Corpus Harsona Quartetet magával ragadó hangulatú koncertje. Orosz Zoltán harmonikaművész, aki a Corpus Harsona Quartet tagjaihoz hasonlóan, emblematikus alakja, évek óta visszatérő fellépője a "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozatnak virtuóz játékával időnként elandalítja, majd feltüzeli a közönséget. A régiók közötti kapcsolat építésének kiváló példája a Kórustalálkozó, ahol a Vox Mirabilis Kórus (Székesfehérvár) és a gyulai Erkel Ferenc Kórus lép fel.

 

 

A "Muzsikál az erdő" a Királyi Erdőben rendezvény létrejötte igazi közösségi összefogás eredménye, hiszen Székesfehérvár városa, a VADEX Zrt. mellett bekapcsolódott a szervezésbe a helyi Erdőkért Egyesület, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a Vadmadárkórház és sok lelkes, a rendezvényt szívügyének tekintő magánember is. Méltó folytatása így a rendezvény az első, 2014-ben megvalósult programnak, ahol annak idején felavatásra került Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja mély üzenet értékkel bíró Összetartás című emlékplakettje.

A rendezvény törzsközönsége otthon érezheti magát a Gaja-völgyében, hiszen valamennyi megszokott programelem megvalósul: természetesen részt vehetnek szakvezetéses erdei sétán, ahol néprajzi meglepetések is várják a túrázókat; kerékpártúrával, tájékozódási versennyel várjuk a sportolni vágyókat; a legkisebbek zenei és képzőművészeti programokat találhatnak a Pisztrángos tónál; megtekinthetik a 2015-ös "Muzsikál az erdő" Fotópályázat és Gyermekrajzpályázat díjnyertes képeinek a kiállítását; megkóstolhatják a helyi termékeket és ételeket. A "Muzsikál az erdő" rendezvényeire jellemző módon a napot kötetlen beszélgetésre lehetőséget biztosító borkóstoló zárja.

Részletes információt, a programtervet megtalálják honlapunkon.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják:

"Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

Szabó Lajos és Matúz Viktória
Muzsikál az Erdő Alapítvány

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.