FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-09-29

A Budakeszi Vadasparkot is díjazták az év ökoturisztikai létesítményei között

A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a Budakeszi Vadaspark harmadik helyezett lett, így egy évig használhatja "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016" címet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban került sor "Az év ökoturisztikai létesítménye" pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztójára. A díjakat dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója adták át.

 

 

 

 

 

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadaspark "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016" címért volt versenyben, és végül a két, megosztott első helyezett (Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, Pörbölyi Ökoturisztikai Központ) mögött, a harmadik helyen végzett.

 

 

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója a díjátadón elmondta: "Nagy öröm és hatalmas megtiszteltetés ez a rangos elismerés, egyben fontos szakmai visszajelzés is, hogy a Vadasparkban az elmúlt évek során véghezvitt munka nagyon jó irányba halad. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a vadasparki funkciókon túl valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve, modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központ legyünk. A zsűri külön kiemelte tematikus előadásainkat és a közelmúltbéli fejlesztéseinket, például az Interaktív Tanösvényt, a Kalandpark Tanösvényt és a Makk kuckó játszóteret is, amelyekkel aktívan hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Vadaspark ökoturisztikai eszközökkel támogassa a környezetvédelmi és kulturális ismeretek terjesztését, a környezet és az állatvilág iránt tanúsított felelősségteljes magatartás kialakítását, és a természeti értékeink megőrzését."

 

A pályázatról

"Az év ökoturisztikai létesítménye 2016" pályázatra összesen 12 pályamunka érkezett, amelyeket a lebonyolításban közreműködő szervezetek delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport bírált el. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a létesítmények mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek: pontozták többek között a természeti és kulturális erőforrások fenntartható használatát, a résztvevők számára nyújtott autentikus élményeket, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetését, illetve a létesítmény tudatosan oktató és szemléletformáló szerepét is. A második fordulóba jutott pályázatokat helyszínbejárás során értékelték, látogató- és családbarát jellegük figyelembevétele alapján.

 

A Budakeszi Vadasparkról

A vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő védett erdőben helyezkedik el, mely a Budai Tájvédelmi Körzet része. A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Fontos szempont, hogy nem csupán az állatok bemutatása, hanem a minket körülvevő természeti környezet, az erdő mint élőhely megismertetése is kiemelt szerepet kapjon. Az egyre növekvő, évi 150 ezer főt elérő látogatószám jó visszaigazolása annak, hogy a fővárosban és az agglomerációban élők nyitottak a magyar erdők élővilágának megismerésére.

Forrás: Parkerdő Zrt.

Kapcsolódó:

 

Az év ökoturisztikai létesítménye 2016 - díjazottak FATÁJ 2016-09-28

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.