FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-11-22

Biomassza-hasznosítási Innovációs Hálózat alakult

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft. a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal, a Lavina Alapítvánnyal, valamint a Pilze-Nagy Kft.-vel közreműködve Biomassza-hasznosítási Innovációs Hálózatot alapított, amelynek 2016. november 9-én tartották az indító rendezvényét Budapesten.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A nyitórendezvény mintegy 50 érdeklődőt vonzott, és nagyon sikeres volt.

A hálózatba olyan szervezeteket, illetve gazdálkodókat, vállalatokat hívtak meg, akik a mezőgazdasági és az erdészeti biomassza hasznosításában, piaci termékké formálásában érdekeltek, és nyitottak új, innovatív módszerek megismerésére.

 

A Hálózatot az EU Horizont 2020 Kutatási és Innovációs programja által támogatott AgriForValor projekt keretében hozták létre. Az AgriForValor célja a kutatás, a bioipar, valamint a mezőgazdaság és erdőgazdálkodás releváns szereplőinek innovációs hálózatba integrálása a szektor szereplői közötti kapcsolatok célszerű fejlesztése érdekében, elősegítve így mezőgazdasági és erdészeti biomasszán alapuló új, piacilag stabil értékláncok kialakítását. Az innovációs folyamatok fejlesztését támogató partnerhálózat kialakításától azt várják, hogy a mezőgazdaság és erdészet melléktermékeként képződő biomassza erőforrásokat a hálózat tagjai szélesebb körben, nagyobb arányban értékesítsék, és innovatív módon hasznosítsák. A projekt keretében három európai országban (Magyarországon, Írországban és Spanyolországban) alakítanak ki Biomassza-hasznosítási Innovációs Hálózatot, amelyek egymással is együtt tudnak működni. A nemzeti hálózatok kooperációja a szélesebb körű tapasztalatszerzést, a piac szereplői közötti nemzetközi együttműködés és új üzleti lehetőségek alapjait teremtheti meg.

A nyitórendezvényen előadásokat hallhattak a résztvevők a magyarországi biomassza-hasznosítás jelenlegi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Az erdészeti illetve a mezőgazdasági eredetű biomassza hasznosítási lehetőségekről a Földművelésügyi Minisztérium, mint szakhatóság részéről Ugron Ákos Gábor helyettes-államtitkár, és Szépe Ferenc főosztályvezető tartottak nyitóelőadást. Az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) célját és működését, az agrár-innovációs operatív csoportok létesítésének feltételeit szintén a Földművelésügyi Minisztérium munkatársa mutatta be a hálózat tagjainak. A biomassza hasznosításának új technológiáit kutatóintézetek, egyetemek és vállalkozások prezentálták, a jó gyakorlatok némelyike már piacon elérhető technológia, mások még fejlesztési fázisban vannak, de ígéretes lehetőségeket tartogatnak. A rendezvényen a résztvevők aktív eszmecserét folytattak, összegyűjtötték az elvárásaikat a Hálózat működéséről, és a saját tapasztalataik alapján értékelték a szektor helyzetét és a fejlesztési lehetőségeket.

 

A Hálózat várja a tagjai sorába az érdeklődő kutatókat, intézeteket, közvetítő szervezeteket illetve mezőgazdasági, erdészeti, vagy bioipari vállalkozásokat. A tagok értesülhetnek az újdonságokról, illetve részt vehetnek a szakmai munkában, képzéseken, rendezvényeken, és új technológiákat vagy üzleti lehetőségeket találhatnak a biomassza hasznosítására. A Hálózat tagdíj nélkül működik, és a magyarországi rendezvényeken is ingyenes a részvétel.

A következő rendezvényt Budapesten tartják 2017. január 19-én, ezen konkrét hasznosítási technológiákról lesz szó.

 

A hálózatot a Bay Zoltán Nonprofit Kft. koordinálja. Kontaktszemély: Kurucz Katalin.

További információt a projekthonlapon találnak az érdeklődők, a jó gyakorlatok adatbázisában (angol nyelvű).

 

Forrás: AgriForValor

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.