FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-12-07

A Hunnia Fagép is támogatja a Magyar Fakitermelő Válogatott felkészülését

Újabb támogató segíti a Magyar Fakitermelő Válogatott felkészülését: a bükkzsérci Hunnia Fagép is hozzájárul a Bakó fivérek eredményes szerepléséhez. Az erdészeti- és faipari gépforgalmazó vállalkozás már a novemberi Timbersports világbajnokágra utazó csapatot is segítette, a következő évtől pedig hivatalos szponzorként áll a válogatott mellé. A novemberi világbajnokságról Bakó András beszámolóját olvashatják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az egész éves felkészülés és versenyzés után izgatottan és büszkén indultunk el a biatorbágyi csapatgyülekezőre, hogy megkezdjük az 1.000 kilométeres stuttgarti utunkat, és képviseljük Magyarországot az idei Timbersports világbajnokságon. Fogadtatásunkra nem lehetett panasz: a Stihl egy kellemes hotelben szállásolt el minket, és egy kis ajándékkal is meglepte a versenyzőket a márka 90. évfordulója alkalmából.

Az esti pihenés jót tett, különösen, hogy másnap mi még nem versenyeztünk. Szoríthattunk azonban Juhász Pistinek, aki a főtáblára kerülésért harcolt: higgadt és céltudatos versenyzéssel bekerült a döntőbe. Jobban izgultam mintha, saját magam versenyeztem volna. A főtáblás versenyt vele együtt, a színpad mögött élhettük át - nagy élmény volt, Pisti végül a 11. helyen végzett.

Másnap délelőtt rendezték a csapatok kvalifikációs versenyét, ahol a legjobb 12 közé kellett bekerülnünk a főtábláért. Az időmérés során a Single Buck versenyszámnál sajnos pár centivel a vége előtt a korong letört, Pisti pedig már elkezdte a következő versenyszámot, mivel nem vette észre, hogy mi történt. Ezért a szabályok szerint kaptunk egy 15 másodperces büntetést, és nem sikerült egyenes ágon bekerülni a főtáblára. Volt viszont egy második esélyünk délután, élő adásban, vigaszágon teljesíteni célunkat.

Délután már nagyon izgultunk, a színpad mögött vártunk. Lezajlott a hivatalos fotózás, és felsorakoztak az országok. Bevonuláskor az egész csapat (Juhász István, Strúbel József, Bozsó Zoltán, Bakó Norbert és jómagam - Bakó András) közel 5500 ember előtt lépett fel a színpadra: nincs is annál jobb érzés mikor ennyi ember együtt tombol, s közben kihallod a magyar szavakat, a magyar szurkolókat!

A bevonulás után közvetlenül el is kezdődött a verseny, a célunk itt a legjobb 4 közé kerülés volt. Jobb időt, 1 perc 19 másodpercet értünk el, amivel pár éve még egyenes ágon kvalifikáltuk volna magunkat. Idén azonban ez nem volt elég, pár másodperc hiányzott a döntőhöz. Folyamatosan hallottuk viszont a szurkolók biztató szavát, és ez, illetve hogy a legjobb barátainkkal együtt versenyezhettünk, hatalmas plusz energiákat mozgósított bennünk!
A technikai hibák miatt maradt még bennünk néhány másodperc, de a többiekhez viszonyítva a felkészülési lehetőségeinkhez mérten ez is egy jó eredmény. A saját hibánk miatt kapott 15 másodperces büntetés is sajnos rányomta a bélyegét a végeredményre. De inkább nézzünk előre! Nem búslakodunk, és még keményebben készülünk a jövő évi versenyre, hogy jobb eredményt érjünk el.

Ezúton szeretném megköszönni minden egyes támogatónknak, szurkolónknak, hogy hozzájárultak a csapat szerepléséhez - az idei világbajnokságra való kiutazáshoz és a jövő évi felkészüléshez nyújtott segítségért külön hálásak vagyunk a Hunnia Fagép ügyvezetőjének, Tóth Lajos úrnak is!


Forrás: Bakó András, Hunnia Fagép

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.