FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-01-25

Laborfejlesztés az NymE SKK-nál

A Nyugat-magyarországi Egyetem infrastruktúrafejlesztési és eszközbeszerzési tevékenység megvalósítására irányuló 302,95 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást nyert el a GINOP keretében, a Faipari termékek tovább feldolgozása zöld kémiai és technológiai alapokon, korszerű kutatási infrastruktúra létrehozásával című projekt megvalósításához.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A GINOP-2.3.3-15 "Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás" című pályázati konstrukció keretein belül a Simonyi Károly Karhoz tartozó laboratóriumokban jelentős fejlesztéseket hajtanak végre speciális vizsgáló berendezések beszerzésével.

 

A korszerű laboratóriumok lehetővé teszik a hazai és nemzetközi kutatási pályázatokon való fokozott részvételt, a fa-, papíripar és biomakromolekuláris anyagok területén való közös kutatási pályázatok indítását és a Simonyi Károly Kar nemzetközi pozíciójának a megtartását, jövőbeni jelentős előrelépését.

 

A projekt átfogó célja az intézmény kutatással, gyakorlati képzéssel, oktatással kapcsolatos infrastruktúrájának és eszközállományának hosszútávon fenntartható fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és a fejlett gazdaság követelményeinek megfelelő versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

 

A projektben megvalósítani kívánt eszközök, berendezések (többek között a szoftverfejlesztések, klímakamra, motorizált mikroszkóp, röntgendiffraktométer, spektrofotométer, topográfiai érdességmérő berendezés) beszerzése és üzembe helyezése több évre szóló hatásokat gerjeszthetnek az ágazati szektorban, a megvalósuló kutatómunkák révén pedig évtizedes léptékben mérve is eredményesek lehet a Kar. A közös kutatások, különösen nemzetközi területen, elképzelhetetlenek megfelelő infrastrukturális háttér nélkül. Az indítandó kutatási programok elősegítik új kutatóhelyek létesítését, a jelenlegiek megtartását, illetve bővítését. A kutatási eredmények közvetlenül beépülnek az oktatásba, illetve az egyetemen végzettek továbbképzésébe.

 

A projekt megvalósításával az intézmény szeretné elérni, hogy magas színvonalú oktatási, gyakorlati képzési kutatási környezet alakuljon ki, mely motiváló, kreativitásra ösztönző és egészséges feltételeket biztosít hallgatói, dolgozói és a partnerei számára, tükrözve az Intézményfejlesztési Tervben rögzített prioritásokat, küldetést.

Forrás: NymE SKK

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.