FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-04-27

Egererdő közleménye a turista utakról

Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt állami erdőterületeit nem kímélte a váratlan áprilisi havazás. Az előttünk álló hosszú hétvégére tekintettel ezúton tájékoztatjuk az erdőlátogatókat, túrázókat a lezárt és megnyitott turista utakról.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt állami erdőterületeit nem kímélte a váratlan áprilisi havazás. A Mátrában és a Nyugat-Bükkben az erdőterületeink és a közjóléti berendezéseink is megszenvedték a két napos viharos havas esőt. Az alacsonyabb, hegylábi részeken, ahol a vegetáció már beindult a fák friss lombjára tapadó vizes havat nem bírták a felázott gyökerek megtartani, így azok kidőltek, dominószerűen egész erdősávok feküdtek a földre, utakra, közjóléti létesítményekre.

 

Az előttünk álló hosszú hétvégére tekintettel ezúton tájékoztatjuk az erdőlátogatókat, túrázókat a lezárt és megnyitott turista utakról.

 

A Bükkben, Szilvásvárad térségében csak a Szalajka-völgy látogatható, egyúttal a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút is újra közlekedik!

 

A többi, Szilvásvárad környéki turistaút és erdészeti út lezárásra került a közvetlen életveszély miatt. Ennek ellenére érdemes a hétvégén kilátogatni, mivel a Fátyol-vízesés bőséges vízhozamot szállít, - jelenleg nevéhez méltóan a mésztufa lépcsőkre, - mint egy óriási csipkézett menyasszonyi fátyol jelenik meg.

 

Sajnos a Szalajka-völgy erdei közjóléti létesítményeinek jó része megsérült, ezek felszabadításán és a kármentésen folyamatosan dolgoznak szakembereink és partnereink. Kérjük, fokozott odafigyeléssel közlekedjenek, és türelmes hozzáállásukkal könnyítsék munkánkat. Vannak olyan területek, amikre még lehetetlen és veszélyes eljutni a szakembereknek is. Kérjük, hogy a piros kordonszalaggal lehatárolt részeken túl ne menjenek, ezekeken túl menni életveszélyes is lehet.

 

Felsőtárkány térségében található turistautak közül csupán az alacsonyabb régiókban levők, illetve azok használata lehetséges, melyek erdészeti utakon futnak. A Vörös-kő forrásig (a Stimecz háztól) az út szabad, azonban a forrástól feljebb az út nem használható! A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút az ünnepnapra tekintettel szombattól hétfőig közlekedik. A sok csapadék hatására várható, hogy a Vöröskő-forrás bő vízhozammal ismét megmutatja magát.

 

A turista és erdészeti utak felszabadítása folyamatban van. Az 500-600 m tengerszint feletti magasságban, illetve a felett található turistautak életveszélyesek!

 

A Mátra magasabb régióiban, a turistautakon elsősorban a leszakadt gallyak akadályozzák a bejárhatóságot, de több helyen kidőlt fák is nehezítik a túrázók dolgát. A magasabb régiókban, főleg az északi oldalakon a hóolvadás után vizes, sáros, csúszós terepviszonyokra kell számítani. A holnapra jelzett eső szintén nehezíti majd a helyzetet. Szeles időjárás esetén a már leszakadt, de fennakadt gallyak is veszélyt jelenthetnek.

 

Összességében tehát járhatatlan turistaútról nincs információnk, de a fent részletezett körülmények miatt a túrázást csak saját felelősségre, az átlagosnál jóval nehezebb viszonyokat is felvállaló tapasztalt, jó erőben levő túrázóknak "javasoljuk".

 

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak:

www.facebook.com/egererdo

Balesetmentes, élményekkel teli hosszú hétvégét kívánunk!

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.