FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-10-12

Új, automatizált gyártósort avattak a székesfehérvári Garzon Bútornál

Automatizált gyártósort avattak szerdán a székesfehérvári Garzon Bútor Zrt.-nél; a két ütemben megvalósított 770 millió forintos beruházáshoz mintegy 350 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég. Két Ginop-pályázatból komplett új technológiát telepítettek a már meglévő üzemcsarnokukba. Beszereztek két szabászgépet, két élzáró gépet, illetve fúró-megmunkáló gépeket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Nagy Alajos, a Garzon cégcsoport tulajdonosa hangsúlyozta, hogy a fejlesztést az ipari forradalom 4.0 szellemében hajtották végre. A Homag automatizált gépsorainak köszönhetően az üzem termelékenysége a kétszeresére nőhet. A cégvezető közölte, hogy a vállalat tavalyi, nem konszolidált árbevétele közel ötmilliárd forint volt, ennek közel egyharmada exportból származott. A társaság Németország, Ausztria és Anglia mellett a skandináv országokba és Romániába is szállít bútorokat. Kiemelte: pár éven belül szeretnék elérni, hogy a Garzon cégcsoport még több lábon álljon, mint jelenleg, ennek érdekében erőteljes termékfejlesztésbe kezdenek, elindítják ingatlanfejlesztési üzletágukat és jelentős bérfejlesztést hajtanak végre. 

 

A Bakony utcai üzemben ma kórházi, irodai, oktatási és szállodai felhasználásra gyártanak bútorokat. Három éve a fehérvári cég termékeiből kezdtek bebútorozni majd háromszáz osztrák postahivatalt. A mintegy 130 embert foglalkoztató fehérvári cég a 2004-es mélypontja után olyan fejlődésen ment keresztül, hogy szerdán új automatizált gyártósort avattak a Bakony utcai telephelyükön.

Fehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is ott volt a gyártósor avatásán, ahol rámutatott, hogy a gazdasági szereplők és az önkormányzat is kétféle kihívás elé néz a közeljövőben: az egyik a munkaerőhiány kérdése, míg a másik az építőipari beruházások felfutása, amely a városban már ma is érzékelhető. A több mint 110 milliárdnyi fehérvári fejlesztés közül kiemelte a kórház új épülettömbjét, a sportcsarnok és a középiskolai campus építését. Mint mondta, több mint ezer lakás épül a városban, és a gazdasági szereplők fejlesztései is komoly munkalehetőséggel kecsegtetnek az építőiparban.

A furnérból készült szalagot Simon László kormánymegbízott, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András, Nagy Alajos és Nagy Lajos, a Garzon Bútor Zrt. vezérigazgatója vágta át.

 

A Garzon Bútor cégcsoport jogelődjét, a Székesfehérvári Asztalosipari Üzemet még 1949-ben alapították a város asztalos műhelyeinek államosításával és összevonásával Bútorasztalos Üzem néven. Fényezett furnéros és festett konyhaberendezéseket, szobai bútorokat, iskolai felszereléseket, üzletberendezéseket gyártott. 1973 -ban, a Tátra utcai új üzemben, elsőként az országban kezdődött a színes PVC-fóliával borított bútorok gyártása és ugyancsak elsőként Magyarországon itt gyártottak lapraszerelt, elemes bútorcsaládot Garzon néven, mely akkoriban a házgyári lakások igen népszerű bútora volt. Irodabútorokat 1977-ben kezdtek gyártani Alfa néven. 1993-ban a cég teljesen magyar tulajdonú részvénytársaságként Garzon Bútor Rt. néven működött tovább és 2005-ben alakult meg a Garzon Bútor Cégcsoport.

 

A Garzon Bútor termékszerkezetében jelentős az irodabútorok aránya. Az elmúlt 4-5 évben egy nyertes tendernek köszönhetően 281 postafiókot rendeztek be Ausztriában, de referenciák között van több mint 100 hazai kórház, a Teve utcai ORFK székház, valamint a pécsi Kodály-központ és egy Drezdában épülő 250 ágyas szállodába is készítenek bútorokat.

 

Kapcsolódó FATÁJ-elemzések:

TOP 100 bútorgyártó vállalkozás Magyarországon 2016. (2017-08-30)

TOP 20 - Bútorforgalmazók a számok tükrében - 2016. (2017-07-28)

Forrás: Székesfehérvár.hu

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.