FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-03-14

Erdészeket tüntettek ki az FM-ben március 15. alkalmából

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Március 13-án a kitüntetés átadó ünnepség a Földművelésügyi minisztériumban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes toborzó előadásával kezdődött.

 

 

Az agrártárca vezetője hangsúlyozta, a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a  mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont. Hozzátette: a közép-európai régióban a magyarság - ahogy más nép is - gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kellett gyűjtenie, újjá kellett építenie a számára fontos világot.

Ünnepi beszédében a miniszter kiemelte: a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében, a gazdaság, a társadalmi problémák megoldásában, mindabban, ami fontos számára. Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon - mondta a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor szerint a jelenben is fontos, hogy a nemzetben meglegyen az az összefogás, amely biztosítja a célok elérését, talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége - fogalmazott a miniszter.

 

 

A beszéd után Papp Norbert festőművész homokanimációja volt látható.

 

 

Az ünnepségen Fazekas Sándor miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. Hárman a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, nyolcan a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, nyolcan a Magyar Arany Érdemkereszt, nyolcan a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vették át.

Ketten Fasching Antal Díjat, hárman Konkoly Thege Sándor Díjat, hárman Pro Alimentis Hungariae Díjat, hatan Újhegyi Imre Díjat, hárman Magyar Agrárgazdaság Minőség Díjat kaptak.

Az Életfa Emlékplakett arany fokozatát ketten, ezüst fokozatát heten, bronz fokozatát tízen vették át, ötvennégyen miniszteri oklevelet kaptak.

 

A kitüntetett erdészeti szakemberek:

 


 

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapott dr. Göbölös Antal, az Állami Erdészeti Szolgálat Kecskeméti Igazgatóságának nyugalmazott igazgatója, aki kitüntetésben részesült az alföldi erdőművelési technológiák és gépesítések fejlesztése érdekében, valamint a dél-alföldi régió közjóléti erdőgazdálkodása és tájrehabilitációja terén végzett magas színvonalú munkájáért.

 

 


 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Bak Julianna, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közgazdasági vezérigazgató-helyettese, az Országos Erdészeti Egyesület Ellenőrző Bizottságának elnöke, kitüntetésben részesült a társaság gazdálkodási feladatainak ellátásáért, valamint a természeti károk utáni helyreállítási munkák forrásigényének biztosítása érdekében végzett eredményes szakmai és vezetői munkájáért.

 

 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Kovácsné Schulteisz Margit, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, kitüntetésben részesült az állami tulajdonú erdők fejlesztése és az erdészeti tevékenység népszerűsítése érdekében végzett magas színvonalú vezetői munkájáért.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott Leic József, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője, kitüntetésben részesült a szilvásváradi erdőgazdálkodásban, az erdőművelés és a fahasználat összhangjának megteremtésében végzett kimagasló vezetői tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott Kondor Endre, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, kitüntetésben részesült az erdő- és a vadgazdálkodás térségi szintű egyensúlyának megteremtésében, a vadászati jogok visszaszerzésében, a sikeres gazdálkodás megalapozásában végzett kiváló munkájáért,  vezetői tevékenységéért.

 

 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott Plestyák Károly, a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete nyugalmazott erdőművelési műszaki vezetője, kitüntetésben részesült hat évtizede az erdőművelésben, az erdősítésben végzett kiváló, áldozatos munkájáért, a magyar erdő szolgálatáért.

 

 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott Strausz Mátyás, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott gépjárművezetője, kitüntetésben részesült hat évtizede a Hetvehelyi és Árpádtetői Erdészetnél végzett közjóléti karbantartói és gépjárművezetői tevékenységéért, hosszú, eredményes pályafutása elismeréseként, aki a kitüntetését később veszi át.

 


 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott Bogdán József, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott fahasználati ágazatvezetője, kitüntetésben részesült négy évtizede a belső-Somogyi Homokvidék kocsányos tölgyes állományának fenntartásában, a síkvidéki őshonos erdőállományok természetközeli kezelésének elterjesztésében, erdőtelepítésekben végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott Hajdú András, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. nyugalmazott vadgazdálkodási ágazatvezetője, kitüntetésben részesült a Gúthon kialakított kétszeres Edmond Blanc díjas vadászterület kialakításában, a világrekord trófeákat adó dámállomány betelepítésében végzett kiváló tevékenységéért, vezetői munkájáért, életútja elismeréseként.

 

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott Kisteleki Péter, a VADEX Mezőföldi Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, kitüntetésben részesült a hosszú távú tartamos erdőgazdálkodásban, az intenzív vadgazdálkodásban végzett kiváló tevékenységéért, eredményes vezetői munkájáért.

 

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott Rákosi József, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott műszaki osztályvezetője, kitüntetésben részesült az erdőgazdasági beruházásokban, fejlesztésekben, a szakszerű erdőgazdasági feladatok irányításában végzett kiváló munkájáért, életútja elismerésként, kitüntetését később veszi át.

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott Utasi János, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott  műszaki vezetője, kitüntetésben részesült négy évtizede a Bátaszéki Erdészetben végzett kiváló fűrésztelepvezetői munkájáért, a Ra-Fa Erdészet műszaki vezetőjeként elért  eredményeiért, kitüntetését később veszi át.

 


 

Miniszteri Elismerő oklevelet kapott Kovács Krisztián László, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság erdészeti osztályvezetője, kitüntetésben részesült a védett erdőterületek körzeti erdőtervezésében és természeti értékeinek megóvása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 

 


 

Végül a csoportkép. (A kép erősen nagyítható: 8,75 MB)

 

Forrás: kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.