FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-04-07

Felavatták a KAEG Zrt. lombkorona tanösvényét Pannonhalmán

A földművelésügyi miniszter avatta fel a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. lombkorona tanösvényét Pannonhalmán. A lombkorona sétány kilátópontként is működik, kerekesszékkel is bejárható, közel 80 m hosszú, a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 m magasan van.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az erdőgazdaságok számos új erdészeti beruházással szolgálják az erdők élővilágának jobb megismerését. A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta több mint 71 milliárd forintot fordított az erdők megújítására, ebből 17,3 milliárdot költöttek közjóléti fejlesztésekre, egyebek mellett Pannonhalmán, a lombkorona tanösvény megépítésére - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a kilátóként is használható építmény átadó ünnepségén.

 

Fotó: Kovács Zoltán/FM

 

Fazekas Sándor emlékeztetett: erdeinkben évente 4,5 millió látogató fordul meg, az ő kiszolgálásukra, a természetjárók kedvére gazdagodnak a magyar erdők. Kilátók, erdei iskolák és tornapályák, tanösvények, emlékhelyek újultak és épültek meg, az erdőgazdaságok a kormány elképzelésével összhangban dolgoznak az erdők megismertetésén, bejárhatóvá tételén.

 

Fotó: Kovács Zoltán/FM

 

A lombkorona tanösvény a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül, az ezer éves Apátság szellemi örökségének vonzásában tovább növeli a környék népszerűségét és látogatottságát - mondta az agrártárca vezetője. Fazekas Sándor kiemelte a lombkorona tanösvényt építő Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti fejlesztéseinek jelentőségét, mint fogalmazott, az erdőgazdaság az elmúlt nyolc évben 919 millió forintot fordított közjóléti beruházásokra.

Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát megáldotta a Pannonhalmi Főapátság közelében, a Boldog Mór-kilátó mellé épült tanösvényt, amely egy halat, mint keresztény szimbólumot formáz.  Az apátság és környezete mindenki előtt nyitva áll, felüdülést és megnyugvást biztosítva az ide érkezőknek - mondta a főapát.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó:

 

 

 

Ezt látnia kell! Mostantól a lombok felett sétálhat Pannonhalmán - fotók kisalfold.hu 2018-03-29

A tervezett Pannonhalmi Lombkorona Tanösvény kaeg.hu

A KAEG Zrt. a 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé lombkorona tanösvényt is épít, a kezelésében levő Monostort övező parkerdőben. A beruházás saját erőből valósul meg, és illeszkedik a tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium a közjóléti létesítményeket országos szinten fejlesztő célkitűzéseihez. A Társaság az építés során a környezetkímélő építési technológia mellett ügyel arra is, hogy az új attrakció úgy illeszkedjen a patinás környezetbe, hogy a Pannonhalmi domb mívesen szép sziulettjét a legkevésbé se zavarja. A lombkorona sétány kilátópontként is működik majd, és kerekesszékkel is bejárható, közel 80 m hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 m magasságban lesz.

 

Akit pedig a megelőző részletek is érdekelnek, ebből a dokumentumból tájékozódhat: Pannonhalma város szabályozási tervés helyi építési szabályzat módosítása. (pdf)

 

Íme az avatás alkalmára készített kis ajándék tárgy fotója:

 

 

12 fotó a KAEG FB oldaláról:

 

Szerkesztette: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.