FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-06-20

Bútortervező innovációs alkotótábor díjkiosztója

A Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter szervezésében május 2-6. között megrendezett ATU59 INNOWOOD INNOVATION CAMP innovációs bútortervező alkotótábor eredményhirdetésére és ünnepélyes díjkiosztójára 2018. 06. 12-én, a Ligneum Látogatóközpontban gyűltek össze a résztvevők.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az osztrák-magyar vállalkozókból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi tanárokból álló szakmai zsűri meghozta végső döntését.

 

Az alkotótábor a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) a Holzcluster Steiermark, az Insitut für Innovations- und Trendforschung - Graz és az FH Burgenland közös projektjének része. A PANFA Klaszter szervezésében a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán, a Ligneumban került megrendezésre 2018. május 2-6. között.

 

Pakainé dr. Kováts Judit, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar tanszékvezető docense kiemelte, hogy az alkotótáborban olyan remekművek születtek, amelyek igazolják, hogy megérte a befektetett energia mind a résztvevők, mind a szervezők részéről. Jó látni, hogy egy papíron megtervezett projekt a nehézségek és az időprés ellenére így működhet a valóságban. Akik most nem kerültek a díjazottak közé, az ő terveik is magukban hordozzák a továbbfejlődési, piacra jutási lehetőséget.

 

Dr. Horváth Péter György, egyetemi docens elmondta, hogy az eredményhirdetés ezúttal nem egy folyamat vége, hanem egyben izgalmas új folyamat kezdete is, amelyben a hat nyertes terv alapján prototípus készül.

 

Első körben a 6 kiválasztott tervből a terméktesztekre alkalmas 3D gyorsmodellek készülnek, többségében műanyagból. A tesztek eredményei alapján kerülnek legyártásra a prototípusok. Ezek szeptemberben az InnoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásáron mutatkoznak be Sopronban, majd áprilisban a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban is megmérettetnek a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás ideje alatt.

 

Dr. Elek László, egyetemi adjunktus értékelése szerint is jó munkák születtek. Az alkotótábor nagy tanulsága, hogy érdemes az első ötleteknél nem leragadni, az első pillantásra jónak látszó ötleteket többször átgondolni, és ha mégsem megfelelő, akkor elengedni, hogy mindenki a legtöbbet legyen képes kihozni magából. Nagyszerű lehetőség a szakmai elinduláshoz, ha a végzős hallgató terve már gyártásba kerül.

 

Az első díjat Csicsics Gergő és Varga Noémi PLYO fantázianevű otthoni használatra szánt multifunkcionális fitneszbútora nyerte.

A bútor plakátja. (pdf 5 MB)

A további díjazott tervek és a csapattagok:

 

Bond - kötözött csomópontokkal készült moduláris gyermekbútorok

Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza.

A bútor plakátja. (pdf 13 MB)


TOZEK outdoor furniture - természetes formák által ihletett kültéri bútorok

Farkas Ete Domonkos, Peredi Dorottya, Szabó-Thomka Sámuel.

A bútor plakátja. (pdf 5 MB)

Silhouette - iskolásoknak, tinédzsereknek szánt kültéri ülőbútor

Németh Dóra, Kránitz Anna.

A bútor plakátja. (pdf MB)

 

 

Cloud - összecsukható, könnyen hordozható piknikszék

Kéri Dávid, Horák Debóra, Csák Vince.

A bútor plakátja. (pdf 5 MB)

Mosaic furniture - multifunkciós okos asztal, telefontöltővel, hangulatvilágítással Rankl Dániel, László Dalma, Sütheő Áron.

A bútor plakátja. (pdf 3 MB)

 

 

Az eredményhirdetést követően a hallgatók is elmondták tapasztalataikat az alkotótáborral kapcsolatosan. Kiemelték, hogy a Ligneum ideális helyszínnek bizonyult, a program jól sikerült. A jövőben szeretnék, ha a mentorokkal folytatott megbeszélésekre nem külön-külön, hanem összevontan kerülne sor, napi prezentációk keretében.

 

Az INNOWOOD programsorozat következő állomásaként szeptember folyamán a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter újabb 5 napos alkotótábort szervez, ezúttal faépítészeti hangsúllyal.

 

Forrás: PANFA

Kapcsolódó:

 

Ígéretes eredményekkel zárult a magyar-osztrák innovációs bútortervező alkotótábor FATÁJ 2018-06-14
2018. június 12-én ünnepélyes díjkiosztóval ért véget az INNOWOOD - Innovation Camp alkotótáborhoz kapcsolódó rendezvénysorozat, melynek során az ipari formatervezés, bútortervezés iránt érdeklődő hallgatók együtt dolgozhattak ötleteiken neves dizájnerekkel, tapasztalt ipari szakemberekkel, oktatókkal.

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.