FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-09-26

III. Erdővarázs Családi Nap

Az állami erdőgazdaságok a magyar erdők értékeit, az erdészek természetmegőrző munkáját mutatták be a budapesti Szabadság téren Közel 600 iskolás mellett több ezer érdeklődő ismerhette meg az erdész szakma alapjait, kóstolhatta meg az erdei termékeket, és érezhette rövid időre a belvárosban is igazi erdei környezetben magát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az ország természeti értékeinek legnagyobb része a kétmillió hektárnyi erdőhöz kötődik, aminek megőrzésében kiemelt szerepe van az állami erdőgazdaságoknak. Az erdész szakemberek munkájuk során nemcsak a fákkal, hanem az erdei életközösség minden elemével foglalkoznak, növényekkel és állatokkal egyaránt, miközben a természetjárás feltételeit is megteremtik, és több tízezer embernek nyújtanak megélhetést. A harmadik alkalommal megrendezett Erdővarázs Családi Napon, 2018. szeptember 21-22-én az erdőgazdaságok ezt a természeti értékekben bővelkedő világot, és elhivatottságot igénylő munkájukat mutatták be a nagyközönségnek a budapesti Szabadság téren.

 

 

"Az Erdővarázs Családi Nap célja az erdők népszerűsítésén túl a szemléletformálás és a tájékoztatás. Megelevenedik az erdei növény- és állatvilág, a természetvédelem, az ökoturizmus, az erdészek különleges munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák világa. Mindezt felöleli az állami erdőgazdaságok munkája, akik jelentős társadalmi szerepvállalás mellett közérdekű feladatokat, valamint közjóléti szolgáltatásokat is ellátnak.- mondta az Erdővarázs Családi Nap megnyitóján Nagy István agrárminiszter.

 

 

A rendezvényen a látogatók az erdészeti erdei iskolák programjaira alapozva ismerkedhettek meg az erdei természetvédelem, a faanyag hasznosítás, az erdei turizmus vagy éppen a vadvilág kezelésének mindennapjaival. Erdei termékeket, mézet és lekvárokat kóstolhattak, mikroszkóppal vizsgálhatták a legapróbb élőlényeket, és kézműves alkotásokat készíthettek az erdei termésekből.

 

 

Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadás színesítette a kétnapos rendezvényt: a fellépők között volt Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház társulata. Nem hiányozhattak a mesék sem a programból: Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat óriásbábjai egy-egy izgalmas történetet elevenítettek meg. A Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója során az érdeklődők megismerkedhettek a városi környezetben is sikeres állatfajokkal.

 

 

Az eseményről további 37 fotó látható az OEE honlapján, a képkapcsolóra kattintva:

 

 

A rendezvény egyben a XXII. Erdők Hete beharangozó eseménye is: október 1-7. között országszerte erdőismereti programokkal várják az erdészetek az érdeklődőket. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programsorozat idei témája az elmúlt évszázad erdőtelepítési eredményeinek bemutatása, amit az Agrárminisztérium támogatásával ismeretterjesztő filmben is feldolgoznak.

 

A növekvő erdők nyomában:

 

Forrás: Indigo Communications Kft.
Fotó: Nagy László, OEE

Riport dr. Nagy István agrárminiszterrel a III. Erdővarázs Családi Napon.

 

 

Forrás: Hazai Vadász

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.