FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-07

30 éves a Csercsics Faipari Kft. Április 5-én szakmai nap Toronyban

2019-ben 30 éves a Csercsics Faipari Kft. Elkészítették új bútorfront katalógusukat és két imázs videót. Április 5-én pedig szakmai napot tartanak Toronyban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A 30 éve kicsiben indult a Csercsics Faipari Kft., a cég rögvest gyorsan növekedett és mára az egyik meghatározó szereplő a hazai faiparban. Két telephelyen műkörnek: Toronyban és Murakeresztúron.

 

 

A 2019. évi Csercsics bútorfront katalógus (pdf, 106 oldal)

 

A Csercsics webshop-ban elérhető teljes árukínálatuk.

 

Szakmai nap: 2019. 04. 05., a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a uzlet@csercsics.hu címre kell küldeni. A szakmai nap részleteit is a cég hamarosan közzéteszi.

 

 

Íme a két video és a cégtörténet az új bútorfront katalógusból.

 

 

 

A vállalkozás 1989. január 3-án alakult, mint egyéni vállalkozás. A cég alapítója Csercsics Antal és neje Csercsicsné Molnár Violetta, akik kezdetekben Toronyban a családi háznál tevékenykedtek. Mivel a kisméretű 37 m2-es műhelyben egy idő után már nem fértek el, ezért a falu szélén vásárolt a család egy területet, ahol lehetőség nyílt a terjeszkedésre. A cég jelenlegi székhelye Toronyban található, amely az osztrák-magyar határ közelében helyezkedik el.

A telephely a kezdeti időszakban még csak 350 m2 területű volt, amelyen élfóliák gyártásával foglalkoztunk. A faiparnak ezen területe eléggé választékhiányos volt akkoriban, így érthető a cég termékeire való hatalmas igény, és ennek következtében a gyors fejlődés beindulása.

1991-ben már megvolt az anyagi forrás is ahhoz, hogy nagyobb területen valósítsuk meg elképzelésünket, és kialakítsuk a 300 m2-es bemutatótermet, az amúgy egy hektáros megvásárolt területen.

1992-től ugyancsak vásárlói ösztönzésre bútorlap kereskedelemmel és méretre vágással bővült a vállalkozás szolgáltatásainak köre. A későbbiek folyamán pedig ez kiegészült még a bútorgyártáshoz szükséges termékek forgalmazásával is.

1994 végére megépült a lapszabász üzem, melyben méretre vágás, fóliázás, éllécezési munkafolyamatok zajlanak a mai napig. A cég folyamatos fejlődését mi sem tükrözi jobban, mint hogy az első öt év fejlesztéseit, terjeszkedéseit saját erőből finanszíroztuk. Az első három évben az árbevételek évről-évre megsokszorozódtak, és az ezt követő évek során is folyamatos árbevétel növekedés volt tapasztalható.

 

1995-ben újabb nagy beruházások vették kezdetüket. Megvásároltuk az első szállító járművet, belekezdtünk a 2000 m2-es szerelvényraktár építésébe. Megkezdtük emellett az ajtógyártáshoz szükséges gépek beszerzését, valamint egy 1000 m2-es ajtógyártó üzem felépítését is, amely a következő évre el is készült. 1997-ben beindult a 3D-s (vákuumfóliázott) ajtók gyártása, melyekre mai napig van igény.

2000-ben a vevői igények kielégítését szem előtt tartva újabb újdonsággal álltunk elő és megkezdtük a tömörfa ajtók gyártását. Ehhez Murakeresztúron vásároltunk egy 2500 m2-es üzemet, ahol korábban is faipari tevékenység folyt. Ebben az üzemben történik a fa, furnérozott ajtók, mándli rúd, lamelló gyártása. 2008-tól ez az üzem az étkezőgyártásban is fontos szerepet játszik.

2001-ben lehetőség nyílt a Széchenyi-terv keretien belül újabb beruházások megvalósítására. Ekkor húztuk fel az új épületeket, mint az ajtófront gyártás és kazánház épületei. A fóliázott frontgyártás fejlesztéséhez új gépek beszerzésére is sor került. A fa és furnérozott frontok felületkezelése Murakeresztúron megszüntetésre került és innentől a toronyi új üzem festő részlegében végezzük. A termékfejlesztések eredményeképpen bevezetésre került antikolt ajtók felületkezelése is ebben az üzemben történik.

2001-ben az EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer került bevezetésre.

2002-től a cég újabb családtaggal bővül, Kocsis József személyében, mint általános igazgató. A cég létszáma 2003-ban érte el az eddigi csúcsot, 170 főt, mely az alapításkorit figyelembe véve jelentős fejlődésnek tekinthető, amelyhez természetesen elengedhetetlen feltétel volt a vevői kör bizalma és kitartása.

2005-től a kiskereskedelmi üzletben a Piper látványtervező program került bevezetésre. A vásárlói igények szerint megtervezzük a bútort. A program segítségével rövid idő alatt tudjuk változtatni a bútorfrontok, a korpusz színét, az ajtó típusát, a fogantyúkat és az egyéb kiegészítőket. Ugyanezen év októberétől a lapszabászati tevékenység minőségi javítása érdekében egy új Holzma táblafelosztó gépet állítottuk üzembe.

2006. elején elindítottuk egy új integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését, amely az MBI Software Company terméke. A Vállalat családi cég mivoltát erősítve, ezen évtől a két nagyobb gyermek Balázs és Kitti is részt vesznek a közös munkában, döntéshozatalban.

2008-ban elkezdtük a tömörfa étkező garnitúrák gyártását a német piacra, ez a válság kezdetével egy időben érkezett a céghez, de rövid idő alatt megerősödött és a negatív hatásokat jelentősen ellensúlyozta.

2010-ben a német piac minőségi és mennyiségi igényeinek megfelelni akarva szakmai gyakorlatokon vettünk részt. Elindítottuk a magasfényű "plexis" (akril) ajtók fejlesztését, később forgalomba hozatalát.

2012-ben pályázati úton új élzárógépet, és elszívórendszert kapott a lapszabászat, ahol a régiek cseréje 11 év után már szükségszerű volt. Év elején megújítottuk honlapukat és év végére elindítottuk webshopukat is.

2013-ban ismét pályázatokat nyertünk, ezúttal az informatikai rendszer megújítására, valamint pályakezdő fiatalok foglalkoztatására. Tanulmányai befejeztével a legkisebb gyermek, Dávid is a cégnél helyezkedik el, a pályakezdők foglalkoztatására elnyert pályázat keretein belül. A gazdasági világválság és annak még mindig tartó utózöngéi, valamint a hazai piaci helyzet stagnálása-romlása, a Csercsics Faipari Kft-t sem kerülte el. Az értékesítési lehetőségek leszűkültek. Azonban a kihasználatlan kapacitások lekötése sikerrel járt. 2017-ig terjedő időszakban bankot váltottunk, a gyártási folyamatokat racionalizáltuk, fejlesztettük.

A korábbi évek sikeres gazdaságpolitikai, pénzügyi, optimalizálási tevékenységei 2017-re meghozták eredményüket, cégünk ismét felfelé ívelő spirálba került, így részben önerőből, részben banki hitel segítségével a tömörfa gyártásunkat fejleszteni tudtuk. A murakeresztúri üzemünket átalakítottuk, hogy egy komplett gyártástechnológiai sort tudjunk felállítani 3 új gép beépítésével: sorozatvágó, 5 fejes gyalugép, optimalizálógép. Emellett felújítottuk villamos hálózatát, elszívó rendszerét is. A toronyi üzemben pedig egy 1300mm széles kontaktcsiszolót állítottunk üzembe, ezt már pályázati segítség útján.

A fejlesztéseknek köszönhetően a megnövekedett gyártási kapacitással hatékonyabban, megbízhatóbban tudjuk kiszolgálni megrendelőinket, valamint folyamatosan keressük a lehetőséget a keletkező szabad kapacitások lekötésére. Fontos lépés volt a Soproni Egyetemmel és a szombathelyi Hefele Menyhért szakiskolával karöltve a duális képzés, "utódnevelés" elindítása, melyben a végzett diákok egy része meg is marad cégünknél, erősítve azt, az iskola idő alatt megszerzett tapasztalatokkal. Ezt a vonalat folyamatosan visszük tovább és várjuk a jelentkezőket. A jövőbe tekintve, újabb fejlesztésekre készülve, átlag 95 fővel várjuk az elkövetkező évek kihívásait, melyet az Ipar 4.0 (4. ipari forradalom - robotizáció, teljes automatizálás) fog eredményezni.

 

 

Forrás: Csercsics Kft.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.