FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-04-09

Erdészeti programok a NAK Szántóföldi Napokon

A 2019. május 23-24-én Mezőfalván lesz a III. NAK Szántóföldi Napok, melyen erdészeti szakmai kiállítás és program is lesz. A szervezők várják a szakmai kiállítók jelentkezését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az agrárium egyik meghatározó ágazata az erdőgazdálkodás, mely az ország területének ötödét, a termőterületének több mint negyedét kitevő erdőkben folyik. Az erdőgazdálkodási ágazat gazdasági teljesítményei ugyan alatta maradnak a többi agrárágazat mutatóinak, de a környezet- és természetvédelmi, valamint a közjóléti funkciók tekintetében az erdők és az erdőgazdálkodás szerepe, jelentősége megkérdőjelezhetetlen.

A pénzügyi összehasonlításnál fontosabb azonban, hogy mindkét ágazat sajátosságai és fejlesztési lehetőségei folyamatosan napirenden legyenek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erre is törekszik, ezért a nagy agrárrendezvényein egyre szélesebb körben megjelennek az erdőgazdálkodás aktuális eredményei és kihívásai is. Jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a 2019. május 23-24-én Mezőfalván megrendezésre kerülő III. NAK Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és programok.

 

 

A kamara a kiállításon megjelenő földtulajdonosok és mezőgazdálkodók részére be szeretné mutatni, hogy az erdőtelepítések, a fásítások és a fás szárú ültetvények hogyan járulhatnak hozzá a termőföldek racionális hasznosításához. A köztestület a szakmai kiállítással és előadásokkal hozzá szeretne járulni az elmúlt időszakban kissé háttérbe szorult ágazati ismeretterjesztéshez, elsősorban az erdőgazdálkodók valamint az erdészeti szaktanácsadók és szakirányítók szakmai ismereteinek bővítéséhez. Mindemellett az ismeretterjesztés keretében erdészeti gépbemutatóra is lehetőséget biztosít a kamara. Az erdőgazdálkodási ágazatban is egyre nagyobb akadályt jelent ugyanis a munkaerőhiány, ami miatt elodázhatatlan a meglehetősen elhasználódott hazai erdészeti géppark megújítása.

 

A programokról a www.szantofoldinapok.hu portálon részletes tájékoztatást olvashat. A rendezvényre a NAK várja az említett célokhoz kapcsolódó tevékenységet végző szakmai kiállítók jelentkezését. Várják továbbá a tisztelt szakközönséget és az érdeklődőket, akik számára egész napos erdőgazdálkodási szakmai programmal készülnek.

Forrás: nak.hu

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.