FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-04-29

Állásbörze volt a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán

Biztos állás várja mind a faipari, informatikai szektorban és a mechatronikai területen a friss diplomásokat: 22 cég jelentkezett be az ország minden részéről 2019. április 25-i Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara által szervezett állásbörzére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Karon frissen végzett faipari mérnököket, mechatronikai mérnököket, informatikusokat, belső építészeket, grafikusokat és ipari termék és formatervező mérnököket biztos állás várja a piacon. Az állásbörzére érkezett cégek közel 100 állásajánlattal érkeztek.

 

Az ideális munkavállalóval kapcsolatban elmondták a cégvezetők, hogy nyitott, kreatív, rendszerben és folyamatokban gondolkodni tudó, csapatmunkára képes munkavállalókat keresnek.

A vállalatok figyelemmel kísérik a Simonyi Károly Kar képzéseit, igényt tartanak a hallgatókra és a friss diplomás szakemberekre is.

A Kar és az ipari szereplők már korábban is szoros kapcsolatot ápoltak: a ma futó és frissen indított képzéseket a munkaerőpiac szereplőivel együttműködve a valós igényekhez igazították, a bázisiskolai rendszer kialakításával pedig már a szakoktatástól egészen a kamarai jogosultságot biztosító posztgraduális képzésekig teljes vertikumban folyik a jövő mérnökeinek képzése Sopronban.

A szakemberek úgy látják, a mai fiatalokban megvannak azok a plusz készségek és képességek, amelyekkel biztosan meg tudják találni a helyüket a szakmában némi betanulás után.

Hallgatóknak és vállalatoknak is előnyt jelent a duális képzés

A faipari és mechatronikai területen tevékenykedő vállalatok már felismerték a duális képzésben rejlő lehetőségeket, amely ugyan több energia-befektetést igényel a hagyományos képzéssel szemben, azonban a hallgatóknak az életpályamodell, az anyagi függetlenség és a munkatapasztalat jó lehetőséget jelenthet egy tudatos jövő építésre. Az állásbörze kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy a vállalat és a pályázók megismerkedjenek egymással, az első benyomás kiemelkedő jelentőségű - később azonban több körös felvételi eljáráson is tesztelik a jelentkezők szakmai ismereteit.

Az állást kínálók sora bizonyítja: Sopron nem csak azoknak jelent perspektívát, akik faipari mérnökként képzelik el jövőjüket. Bár a világban zajló ökológiai változások, az előtérbe kerülő megújuló energiaforrások és építőanyagok következményeként a jövő egyik legfontosabb iparága kétségkívül a faipar lesz, a Simonyi Károly Karon azok is megtalálják a számításaikat, akik grafikusként, ipari termék- és formatervezőként, informatikusként, vagy épp mechatronikai mérnökként tervezik a jövőjüket és az autóiparban, a logisztikai vagy épp a kommunikációs szektorban helyezkednének el.

Forrás: SoE Simonyi Károly Kar

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.