FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-05-09

Ingyenes applikációk az Északerdő Zrt.-nél

Az Agrárminisztérium támogatásával két ingyenes mobil alkalmazás valósult meg, az Erdőjáró és a Kisvasutak, melyek célja, hogy közelebb hozzák az erdőjárás és a kisvasutazás élményét az emberekhez.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter az Agrárminisztériummal együttműködve írt ki mobil alkalmazás-fejlesztő pályázatot, olyan fiatalok részére, akik felsőoktatási intézmények hallgatói, vagy valamely alternatív programozó képzés részvevői. A pályázat célja az volt, hogy Android platformra készüljenek olyan applikációk, amik felkeltik az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt, hozzájárulnak az erdők látogatottságának növeléséhez vagy valamilyen ismert erdészeti problémát oldanak meg. A pályázatok lebonyolításában és az alkalmazások fejlesztésében szakmai partnerként az ÉSZAKERDŐ Zrt. vett részt.



A sajtótájékoztatón dr. Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára; Tajthy Krisztina, az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter igazgatója és dr. Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. felügyelő bizottságának elnöke mondott köszöntőt.

Az "Erdőjáró" egy olyan alkalmazás, ami jó szolgálatot tesz erdei túráink során. Az app bemutatja az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt területek turisztikai látnivalóit, túraútvonalakat javasol, segít felismerni az erdők és mezők élővilágát, mindezek mellett a túra során bekövetkező balesetek esetére is hasznos tanácsokat ad.

 

A "Kisvasutak" applikáció elsősorban az erdei vasutak kedvelőinek szól, azok menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat. Az alkalmazásba extra funkcióként belekerült egy vonat-tracking rész is, melynek köszönhetően - a mobilhálózatok lefedettségének és térerejének függvényében - követhetjük a kisvasutak aktuális helyzetét és mozgását. Az alkalmazás több erdei vasút adatait is tartalmazza, ám valós időben Magyarországon elsőként egyelőre csak az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonatpárjainak haladását láthatjuk és informálódhatunk, hogy mikor érkezik a szerelvény az általunk kiválasztott megállóba.

 

Szeretnénk, ha az "Erdőjáró" és a "Kisvasutak" applikációk hozzájárulnának ahhoz, hogy az emberek több időt töltsenek az erdőben és a legismertebb látványosságok mellett felfedezhessék a turisták részére elérhető, de kevésbé ismert célpontokat is.

 

Egyedül vagy csoportokban, családdal, kisgyerekkel kirándulók, idősek és fiatalok egyaránt kedvükre használhatják az alkalmazásokat. Mindenki talál kedvére való, hasznos információt.

 

Az "Erdőjáró" és a "Kisvasutak" alkalmazások a Google Play áruházból ingyenesen tölthetők le.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.