FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-08-28

EURAKNOS - innovációs tudástár, benne agrárerdészet

Az első EURAKNOS műhelymunka szeptember 11-13. között Budapesten kerül megrendezésre. Az AFINET agrárerdészeti témájú tematikus hálózat magyar partnerét is megkérdeztük a projekt keretében létrehozott tudásfelhőről.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet magyar partnerekként vesznek részt ebben az uniós projektben, amely a már létező 29 tematikus hálózat jelenlegi tudását és jó gyakorlatait összegyűjtve segíti az unió mezőgazdasági témájú tudásáramlását. A tematikus hálózatok speciális részei a Horizont 2020 nevű uniós többszereplős projekteknek, amelyek egy adott témában (baromfitenyésztés, növényvédelem, gyümölcstermesztés, erdészet stb.) a meglévő tudást és jó gyakorlatokat összegyűjtve, könnyen hozzáférhető formában elérhetővé teszik a mezőgazdasági termelők, erdészek, tanácsadók és az agrárszektor egyéb szereplői számára.

 

Az EURAKNOS konzorciumi partnerei készülnek az első műhelymunkára Budapesten

 

Az első EURAKNOS műhelymunka szeptember 11-13. között Budapesten kerül megrendezésre. Az EURAKNOS partnerek mellett mezőgazdasági termelők, kutatók és egyéb érdekeltek is részt vesznek a műhelymunkán, többek között, akik a tematikus hálózatok közösségét képviselik. A műhelymunka fő célja a tematikus hálózatok elemzéséből született legfrissebb eredmények bemutatása, továbbá ötletcsere elősegítésével szakmai iránymutatás kidolgozása egy uniós szintű tudástár kialakításához. Amennyiben szeretne részt venni az eseményen szakértőként, kutatóként esetleg gazdálkodóként, kérjük lépjen az illetékessel kapcsolatba a Lies.Harnick@UGent.be címen.

 

Az EURAKNOS projekt kapcsán friss információkról, a tematikus hálózatokról és EU-s eseményekről értesülhet a havonta megjelenő magyar nyelven is elérhető EURAKNOS hírlevélből, melyre itt lehet feliratkozni.

 

A tematikus hálózatokról gyűjtöttünk ismereteket a tematikus hálózatok partnereivel folytatott interjúk során

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara EURAKNOS projektben dolgozó kollégái 2019. június 26-án készítettek interjút az AFINET agrárerdészeti témájú tematikus hálózat magyar partnerével.

Az AFINET tematikus hálózat célja a kutatók és a szakemberek közötti tudás- és tapasztalatcsere elősegítése az agrárerdészet területén, valamint a kutatási eredmények átemelése a gyakorlatba és ösztönözze olyan innovatív ötletek megszületését, melyek segítenek a kihívások leküzdésében, a földműveléshez, állattartáshoz kapcsolódó problémák megoldásában. A Soproni Egyetem az AFINET partnere, a projekt keretében létrehoztak egy ún. tudásfelhőt, amely kb. 300, magyar nyelven is elérhető jó gyakorlatot tartalmaz az agrárerdészet témában. A tudásfelhőbe bárki tölthet fel cikkeket és jól bevált gyakorlatokat, amelyek a projekt szakértők ellenőrzését követően válhatnak nyilvánossá.

 

További információ található a tematikus hálózatról a honlapon és a videóban.

 

Forrás: NAK

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.