FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-04

Szombaton Bükkzsércen zúgtak fel a fűrészek

A hétvégén Bükkzsérc adott otthont a STIHL országos fakitermelő versenysorozat Észak-Kelet Magyarországon megrendezett fordulójának, mellyel egy időben a Borsod-Abaúj Zemplén megyei vadásznap is megrendezésre került.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A fakitermelés iránt érdeklődők látványos versenyen pillanthattak be a fakitermelés igen nehéz próbatételébe, melyen a gyorsaság és precizitás mellett a biztonságos munkavégzés is fontos szerepet játszott. A rendezvényen az EGERERDŐ Zrt. színeiben három csapat indult, mely közül a Szilvásváradi Erdészet által támogatott Óbükk Kft. és Felsőtárkányi Erdészet Stilus Team csapata jutott tovább az országos döntőbe.

Ismét nagyszerű eredményeket értek el az ÉSZAKERDŐ Zrt. által indított csapatok a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat regionális fordulóján, Bükkzsércen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen augusztus utolsó napján 12 gárda részvételével rendezték meg a versenyt. A fakitermelőkből álló ÉSZAKERDŐ 100+ elnevezésű csapat nyert, a két erdész és két miskolci tűzoltó alkotta ÉSZAKERDŐTŰZ a második helyen végzett, az ÉSZAKERDŐ - Encsitűz nevű tűzoltó csapat pedig a negyedik lett. Mindhárom csapat bejutott az országos döntőbe, amit szeptember 7-én, Pákozdon rendeznek meg.

Az erdészeti társaság által támogatott szakemberek évek óta vesznek részt a rangos versenyeken. Különböző összeállításokban több mint harminc fakitermelő, erdész, és fakitermeléssel is foglalkozó tűzoltó mérette meg magát, közülük sokan kiemelkedően szerepeltek a viadalokon.

A vadászat szerelmeseinek színes programmal készültek a szervezők a rendezvényparkban. A megyei vadásztársaságok számos érdekes és díjazott trófeáját csodálhatták meg a látogatók a vadászutcában. A család apraja és nagyja egyaránt kíváncsian figyelte a bemutatott sólymokat, vadászkutyákat. A bográcsokban pedig finomabbnál-finomabb vadételeket készítettek a megyéből érkező vadásztársaságok tagjai.

A vadétel főzőversenyen győzedelmeskedett az EGERERDŐ Zrt. Pazsagi Turistaházának gondnoka, aki őz specialitásával 1. helyezést ért el.

A verseny győzteseinek gratulálunk, a fakitermelőknek pedig további kitartó felkészülést kívánunk az országos versenyre!

 

Forrás: EGERERDŐ Zrt. - ÉSZAKERDŐ Zrt.

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.