FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-05

Fontos sikerrel kezdődött a Soproni Egyetem idei tanéve

Megtartotta tanévnyitó tanácsülését a Soproni Egyetem. Az idei évben a Benedek Elek Pedagógiai Karának ünnepsége volt a központi tanévnyitó, hiszen ez a kar két jubileumot is ünnepel. 120 évvel ezelőtt indult az óvodapedagógiai oktatás Sopronban, és 60 évvel ezelőtt elindult a diplomát adó képzés a Benedek Elek Karon.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Ünnepélyes bevonulással kezdődött a tanévnyitó a Soproni Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Náhlik András, az intézmény rektora elmondta: ez a tanév azért fontos az egyetem számára, mert a beiskolázás kiemelkedően sikerült. - Mintegy 12 százalékkal nőtt idén a felvett hallgatók száma a tavalyi eredményhez képest - emelte ki Prof. Dr. Náhlik András. - Karonként ez változó, a legjobb eredményt a Benedek Elek Pedagógiai Kar érte el, itt közel 30 százalékos hallgatói létszámemelkedést tudtunk elérni. Ennek a karnak a tevékenysége kedves az egyetem számára, például jelentősen fejlődik a képzéskínálata is - fejtette ki.

Az ünnepségen Dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja hangsúlyozta: a kar idén két fontos jubileumot ünnepel, ezért ez egy ünnepi tanév az intézmény számára. - A városban 120 évvel ezelőtt indult el a rendszeres óvodapedagógus képzés, akkor még gyermekkertésznői tanfolyam néven - idézte fel.. - Azonban egy másik évfordulót is ünnepelünk: 1959-ben, 60 évvel ezelőtt kezdte meg tanulmányait az első olyan évfolyam, amely már felsőfokú oklevelet kapott. Úgyhogy ebben az évben Szabados Lászlóra, az első igazgatóra és a tantestületre emlékezünk. Október 3-án tartunk egy emlékülést, amelynek egyik középponti gondolata ez lesz: fontos a karnak az elődök öröksége, ugyanis ez az egyik erősségünk - világított rá.

A Soproni Egyetem összesen több mint ezer hallgatóval kezdi meg a tanévet, közülük több mint 400-an a Benedek Elek Pedagógiai Karon folytatják tanulmányaikat. A rendezvényen Dr. Fodor Tamás polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, és beszédében kiemelte: az elsősök a lehető legszebb szakmát választották, hiszen a jövő generációját nevelhetik. - A hivatás, amelyre önök vállalkoztak, életre szóló - emelte ki. - Mint pedagógusok, a legnagyobb értékkel, a legkisebbekkel foglalkoznak majd - fűzte hozzá.  

Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. Az ünnepség az elsősök eskütételével és az emlékdiplomák átadásával zárult.

 

Forrás: SopronMédia

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.