FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-11

Új rendezvényteret adtak át

A Verga Zrt. legújabb közjóléti fejlesztését is átadták a zirci bányásznapi megemlékezésen. A Pintér-hegyi Parkerdőnél egy filagóriát alakítottak ki.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A megemlékezésen Ugron Ákos Gábor, a Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az ünnepet és a bányászokat, karöltve az erdészekkel, felidézve a kapcsolatukra irányuló barátságot. Hangsúlyozta, Zirc környékén különösen nagy múltú és szinte teljes körű a bányászati tevékenység, ami önmagában is kellő okot adhat a jókedvű együttlétre, de, köszönhetően a közjóléti fejlesztéseknek, amelyeket tulajdon- és joggyakorlójuk, a kormány elképzeléseivel összhangban tudnak véghez vinni, egyéb szempontból is van ok az ünneplésre.

- Kilenc évvel ezelőtt azt tűztük ki célul, hogy a gazdálkodásunk mellett a közjóléti létesítményeket újítsuk fel, és lehetőleg újakat is létesítsünk azon közösségek szolgálatára, akik itt élnek a környezetünkben. Így alakítottunk ki, újítottunk, fel tanösvényeket a Pintér-hegyi Parkerdőben, ahol a közelmúltban egy játszóteret is létrehozott az erdőgazdaság. A közjóléti beruházásoknak köszönhetően idén sikerült befejezni a filagóriát, mely a bányásznapi ünnepségnek is helyet ad, szebbé téve az alkalmat - mondta.

Beszélt arról is, hogy a Verga Zrt. korábbi jogelőd erdőgazdaságai részben azért jöttek létre és végezték a tevékenységüket, hogy a környékbeli bányáknak a faanyagszükségletét kiszolgálják, így dolgoztak együtt az erdészek és a bányászok a közelmúltban.

 

Az ünnepségen az Eoszén Kft. dolgozói közül Csonnó Sándor a bányászatban eltöltött húszéves szolgálati időért elismerő oklevelet vehetett át, nyugdíjba vonulása alkalmából Buda Ferenc pénzjutalomban részesült. Az elismeréseket Fekete István ügyvezető adta át.

A Bányászemlékműnél koszorút helyeztek el az emlékező szervezetek képviselői: Zirc önkormányzata, a Verga Zrt., az Eoszén Kft., a Duszén Kft., a Bakonyi Bauxitbánya Szakszervezet, a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Veszprémi Csoportja és az Öreg-Bakony Barátai Egyesület.

A bányásznapi ünnepségen közreműködtek a Zirci Fúvósok, valamint a Zirci Alkalmi Dalárda, Ujvári Ivett, Ujvári Lehel, Gyüre Dóri, Dékmár Gergő, Kádárné Hegedüs Veronika, Csizmadia Géza, Tenk Mihály és Ivanovics Imre.

 

Forrás: VEOL

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.