FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-08

De mi legyen a fahulladékkal?

Gyűjtsük szelektíven, legyen újrahasznosítható a faanyagú hulladék háztartási és vállalati szinten is - ezt szorgalmazza a Falco Zrt., kijelölték a fenntarthatóság ezen irányát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


- Ma, amikor hulladékról beszélünk, a szelektíven gyűjtöttek jutnak eszünkbe - mutatta prezentációjában a különböző színű és fém-papír-műanyag jelzésű szelektív konténereket Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR-vezetője. - De mi lesz a faanyaggal? - tette fel a kérdést. Merthogy faipari hulladék is és faanyagú hulladék is keletkezik, az anyagában történő újrahasznosítása azonban nem megoldott - ebben lenne úttörő a Falco Zrt., ezért hívták konferenciára az érintetteket. Hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek, faipari vállalkozások képviselői tanácskoztak a Tóvendéglőben.

Ha már megtermelték a faanyagot, hasznosuljon sokáig a saját anyagában, például csomagolóanyagként - ezt egyrészt háztartási szinten kell kidolgozni, másrészt a faipari vállalatoknak is partnereknek kell lenni. A kutatásokban partnere a Falcónak a Soproni Egyetem, helyszíne lehet a cég szombathelyi gyára. Gyakorlatilag a faipar körforgásos gazdaságát teremtenék meg, illetve terjesztenék ki az egész országra. Sok­komponensű a munka: a válogatás gépesítése ugyanúgy külön feladat, mint a faanyagú hulladék szállítása, szállíttatása - sorolta a jövőre induló pilot projektekről Kovács Tamás.

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint magyarországi vállalatok és szervezetek vezetői összefogtak, hogy közösen kifejezzék elkötelezettségüket a körforgásos gazdaság mellett, ezért létrehozták a Körforgásos Gazdaság Platformot.

A Platform keretében a résztvevők évente olyan magas szintű párbeszédet kezdeményeznek a körforgásos gazdaságról, mely fölgyorsíthatja az átmenetet a tudományos intézmények, a kormány és más releváns érdekelt felek segítségével.

A nap egyik kiemelt eseménye volt, amikor két vállalat, a Lignomat Kft. és a Falco Zrt. vezetői aláírták, hogy cégeik csatlakoznak a Körforgásos Gazdasági Platformhoz.

Forrás: VAOL, ugytudjuk

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.