FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-25

Üzleti Etikai Díjat kapott a SEFAG Zrt.

Gondos gazdálkodás a rá bízott természeti kinccsel, kiemelt gondoskodás félezer munkavállalóról és szerteágazó társadalmi felelősségvállalási tevékenység - többek között ezekért ítélték oda az alapítók az Üzleti Etikai Díjat a SEFAG Zrt.-nek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Közel félszáz pályázat közül választotta ki az eddig díjazott cégek vezetőiből álló zsűri az idén huszadszor kiosztott Üzleti Etikai Díj tíz nyertesét. László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnökeként, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapítójaként 2000-ben azzal a céllal indította útjára a mostanra komoly rangot szerzett elismerést, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsa az üzleti sikert etikus eszközökkel elérni képes cégekre.

 

Olyan vállalkozásokat jutalmaztak ebben a két évtizedben, akik a maguk területén eredményesen és jövedelmezően tudnak működni, de egyúttal döntéseikben figyelembe vesznek környezeti és társadalmi szempontokat is. Az egyik kulcsszó a fenntarthatóság, vagyis a rendelkezésre álló erőforrások önmérséklettel történő, a bolygó érdekeit is tekintetbe vevő hasznosítása. Legalább ilyen súllyal esik latba a szemléletformálás, hiszen egy vállalkozás jó példája másokat is követésre inspirál.

 

A SEFAG Zrt. a somogyi állami erdők kezelőjeként különösen értékes természeti kinccsel gazdálkodik. Ezt a feladatot jól ellátni csak felelős hozzáállással és nagy szakértelemmel lehet. A munkatársak által begyűjtött magas állami és szakmai kitüntetések bizonyítják, hogy jó úton járnak.

 

A társaságnál fontos szempont, hogy a megyeszerte foglalkoztatott 503 kolléga jól érezze magát a munkahelyén. Különösen erős szociális háló és kiegészítő juttatások széles skálája áll rendelkezésükre a vállalati üdülőtől a sportolás támogatásáig. Említésre méltó a SEFAG oktatási, közösségformálási és társadalmi felelősségvállalási tevékenysége. Minden évben diákok ezreit tanítják a természet ismeretére és szeretetére a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában vagy a kaposvári Erdők Házában. Rendszeresek a természetvédelmi akciók, illegális hulladéklerakók elleni fellépések és szükség esetén az árvízi védekezésben is részt vesz az erdészet.

 

Az Üzleti Etikai Díj a SEFAG valamennyi munkatársa számára elismerés. Hiszen felelősen működni parancsra nem lehet, csakis akkor, ha ez a gondolkodásmód a vállalati kultúra része, amit minden kolléga a magáénak érez a hétköznapokban.

 

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.