FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-12-18

Emlékerdőt avattak Kisszékelyen

Emlékerdőt avatott Kisszékelyen, a Gyulaj Erdő Zrt. területén Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Göbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója és Bors Richárd, az "Egy a Természettel" Non-profit Kft. szakmai igazgatója (j-b) felavatja a több száz éves kocsányos tölgy rönkjéből faragott emléktáblát a világkiállítás és a vadásztársaság mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én. MTI/Vasvári Tamás

Kovács Zoltán - aki a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos - elmondta: "erdőt az ültet, aki önmaga és a közössége szempontjából is felelősséggel gondolkodik a jövőjéről". Erdőt azért ültetünk, hogy gyermekeink és utódaink élvezhessék annak hozományát, beleértve a fákat, az állatokat, és a tudást - tette hozzá.

Kiemelte: ez az a felelősségteljes hozzáállás, amely a kormány részéről is megjelenik.

Ezért is döntöttek arról, hogy egy több mint 550 hektáros fásítási programot indítanak Magyarországon, ami 86 települést érint - mondta Kovács Zoltán.

 

Ennek részeként minden állami erdőgazdaságot arra kérnek, hogy legyen partner egyhektárnyi emlékerdő ültetésében - hangsúlyozta, hozzátéve: ennek az a célja, hogy a jövő generációi emlékezzenek majd a 2021-es és az 50 évvel korábbi nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállításra.


A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdeje Kisszékelyen az átadás napján, 2019. december 17-én. MTI/Vasvári Tamás

Kovács Zoltán azt mondta: mindent elkövetnek, hogy a következő generációk úgy emlékezhessenek a 2021-es kiállításra, mint egy nagyszerű programra, de egyúttal egy új hagyomány lefektetett sarokkövére, amelyet érdemes folytatni.

Forrás: MTI

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.