FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-01

Partner az erdőtelepítésben

A Vértesi Erdő Zrt. és Komárom városa újabb 7000 elültetett fával és cserjével gazdagította Komárom-Esztergom megyét. Társaságunk ezúttal Komárom Város Önkormányzatával együttműködve végzett erdőtelepítést, melynek eredményeként közel másfél hektárral bővült Magyarország erdővel borított területe.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az erdőrészlet kialakításánál a termőhelyi viszonyokat, az azokat alapjaiban meghatározó geomorfológiai adottságokat, a termőhely-típus változatot, illetve a védett növényfajok térbeli elhelyezkedését vettük alapul. A célállomány-választásnál a termőhelyi potenciálok mellett a kezelhetőség, gazdálkodói (tulajdonosi) elképzelések, állománynevelési technológiák, tájesztétikai irányelvek és a később esedékes használati módok ésszerű és gazdaságos kivitelezésének módját tartottuk szem előtt.

A szóban forgó helyen egy összefüggő erdőrészlet került kialakításra, ahol fő fafajként akác, a cserjesávban pedig kökény, veresgyűrű som és húsos som lett ültetve. A kialakított állomány, azon felül, hogy fontos szerepet játszik a kitűzött klímacélok elérésében, talaj- és településvédelmi funkciót is ellát és nem utolsósorban kiváló méhlegelő.

A néhány éve végzett közvélemény kutatás is alátámasztja, hogy a magyar lakosság fontosnak tartja, hogy növekedjen a magyar erdőterület. Jelenleg az erdőgazdálkodás az egyetlen hazai ágazat, amely szénelnyelő. A magyar erdők évente 4-5 millió tonna CO2 egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gázt kötnek meg, ami jelenleg az országos kibocsátás 7-8%-át ellensúlyozza. Az éghajlatváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt években az erdőgazdálkodásban a klímacélok teljesítése kiemelt feladattá vált.

Az Agrárminisztérium több fásítást ösztönző programot is indított. A Vidékfejlesztési Program módosításában az erdőtelepítési támogatásokat 80-130 százalékkal növelték meg, ezekre a forrásokra már az önkormányzatok is pályázhatnak. Az Erdősítési Program célja az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése, legfontosabb természeti erőforrásaink, vizeink, a talajok és a biológiai sokféleség állapotának megőrzése, javítása, az erdők megfelelő ökológiai teljesítőképességének fenntartása, fejlesztése, és erdőterületeink növelése.

A Vértesi Erdő Zrt. partneri együttműködést kínál az erdőtelepítési pályázattal élni kívánó önkormányzatoknak, gazdálkodóknak és földtulajdonosoknak. Legyen részese az Ön települése is ennek az országos kezdeményezésnek, használják ki a program adta lehetőségeket!

A Vértesi Erdő Zrt. elkötelezett partnerként támogatja az Önkormányzatok erdősítési törekvéseit, azokban aktív szerepet vállalva járul hozzá a sikeres megvalósításhoz.


Rákattintva nagyítható.

Forrás: Vértesi Erdő Zrt.

 

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.