FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-30

Hello Wood negyedik alkotótábora Argentínában

A 2020. március 1-8. között rendezett nemzetközi alkotótábor alatt a hallgatók a learning by doing, azaz csinálva tanulás módszertanát is megtapasztalhatták.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Hello Wood Argentina

Véget ért a Hello Wood építészeti alkotófesztiváljainak argentin kiadása. A negyedik alkalommal megrendezett Hello Wood Argentinát nem kell bemutatni azoknak, akik követik a már tíz éve működő építésziroda tevékenységét: az oktatási platformként induló, ma már építészeti stúdióként is tevékenykedő Hello Wood 2017-ben indította el nemzetközi alkotótáborát Argentínában.

 

A dél-amerikai tábor helyi partnerek, a MANDARINA design ügynökség és a TACADI építésziroda, azaz Bea Palacio, Mercedes Palacio, Jerónimo Fanelli és Marcos Llerena szervezésében valósul meg. A Buenos Airestől 160 kilométerre fekvő Ceibasban az egyhetes tábor alatt a hallgatók nemcsak egy intenzív közösségi élményt, hanem a "learning by doing", azaz csinálva tanulás módszertanát is megtapasztalhatták.

 

A hét során 11 installáció készült az Argentínából, Brazíliából, Hollandiából, Paraguayból és Uruguayból érkező oktatók vezetésével. Az idei tábor témája a Superposición, azaz Átfedések volt. A koncepciók, anyagok és tapasztalatok átfedése a Hello Wood alapvető részét képezi, hiszen a program egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző szakmai és kulturális háttérrel rendelkező építész generációk az építésen keresztül kapcsolódjanak, a tudáscsere és innovatív gondolkodás eszközeivel.

 

A Hello Wood Argentina 2020-as projektjei

 

Jenga

Csapatvezetők: Equipo de Arquitectura (Horacio Cherniavsky, Viviana Pozzoli, Roque Fanego)

A Jenga egy olyan funkcionális installáció, amely színházi előadások, koncertek vagy egyéb szabadtéri programok színtereként szolgálhat. A projekt érdekessége, hogy az összes rendelkezésre álló anyagot (324 darab léc, 24 OSB tábla) felhasználta a csapat vágás vagy egyéb módosítás nélkül.

 

Palimpsesto

Csapatvezetők: MASA (Martin Pronczuk, Santiago Saettone) + Anibal Bizzotto

"Újra teleírt pergamen" - ezt jelenti az uruguay-i és argentin kollaborációból létrejövő projekt neve. A kilátótoronyban több szint, emelet épült, amelyeken feljutás közben a látogató megpihenhet, közelebbről szemügyre veheti az anyagot és a struktúrát. A sikeres mászást a 360 fokos kilátás koronázza meg, ez fogadja a látogatót a csúcsra érve.

 

Interfaz

Csapatvezetők: 2001 Estudio (Damián E. Basalo, Emiliano González, Ignacio Tau)

Az Interfaz installációt egészben vizsgálva egy felhőt látunk, mikroszinten viszont nem a vízgőzre jellemző könnyedséget érzékeljük, hanem kockák halmazát. A kétféle nézőpont jelenti az átfedést, az első kontextusbeli hivatkozás, a második pedig a megvalósítás eszköze.

 

Chispa

Csapatvezetők: Paschetta + Cavallero Arquitectos (Leticia Paschetta, José Cavallero)

Azt gondolnánk, hogy a tűz és a fa nem fér össze egy építészeti alkotásban, de az argentin iroda játékos projektje összehozza a két elemet.

 

Carpa Itinerante

Csapatvezetők: Huarte Pugliese Arquitectos (Gabriel Huarte, Fabrizio Pugliese)

A 11 méter széles installáció könnyen szállítható, felépíthető és szétszerelhető. Tökéletes közösségi helyszín vásárokhoz, koncertekhez vagy csak egy jó beszélgetéshez.

 

Cubo3

Csapatvezető: Ate Estudio (Fernando Álvarez De Toledo)

A Cubo3  a szobrászat és az építészet határán mozgó,  három egymásra épülő kockából álló installáció. Az egyes kockákban különböző életterek találhatóak, amelyeket a látogató definiál használat közben.

 

K-Áureo

Csapatvezetők: Ralph Tomas Bravo Nieto + Ramiro Gutierrez Corvalan

A projekt kiindulópontja az aranymetszés, a csapat ennek mentén vizsgálta az installáció egésze és részei közötti átfedéseket és kapcsolatotokat. Annak ellenére, hogy kísérleti projekt, az installáció szintén könnyen szétbontható, szállítható és újra összeszerelhető.

 

Benching

Csapatvezető: Nasepop (Daniel Stroomer)

A "benching" kifejezés eredetileg azt jelenti, hogy a vasútállomáson egy padon ülve az elhaladó vonatok oldalára festett graffitiket vizsgáljuk. A Hello Wood Argentina táborban megszületett projekt célja, hogy társas helyzeteket hozzon létre: a padra le lehet ülni egyedül is, magas falakkal elszigetelve a többiektől, de akár párban vagy csoportban is használatba vehető.

 

Ginga

Csapatvezetők: Giovanna Taques, Guilherme Schmitt, Victor Escorsin

A Ginga egy színpad, amely a Hello Wood gazdag kulturális és szakmai háttérrel rendelkező résztvevőit invitálja eszmecserére.

 

Vintersol

Csapatvezetők: Agustina Alaines, Max Gabriel Pinto

A sálra emlékeztető installáció a szövet lágyan hullámzó mozgását imitálja. A 30 méter hosszú sál 4x4 centiméteres kockákból épül fel, amelyek egyedi kapcsolódási pontjuk által lehetőséget adnak a hajlításra, izgalmas felületek kialakítására.

 

Eco-sistema (Proyecto Satélite)

Workshop vezetők: Ibarra + Carro (Ramiro Carro, Lucas Yael Ibarra)

Az Eco-sistema projekt a táborban pop-up struktúraként jelent meg, feladata az, hogy visszatükrözze a neki életet adó tájat és a közösséget. Nyitott és rugalmas rendszer, amely rátelepedett a meglévő erdőre, hogy együtt egy új valóságot határozzanak meg.

 

Forrás: octogon

 

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.